Rumunji provalili u 31 stan u Dalmaciji, ukrali stvari vrijedne 99 tisuća eura

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Splitska i dubrovačka policija dovršile su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Rumunjske. Sumnja se da su 56-godišnjak i 41-godišnjak provalili u 31 stan iz kojeg su krali novac, zlato, nakit, satove, novčanike i dokumente. Iz stanovima su pokrali stvari vrijedne oko 99 tisuća eura.

Njih dvojica su, sumnja se, u srpnju ove godine provalila u 11 stanova u Splitu, 12 u Dubrovniku, dva u Opuzenu te po dva u Omišu i Makarskoj. Provalili su i u jedan stan u Pločama i jedan u Baškoj Vodi.

Lomili brave, otključavali stanove i krali

Policija je priopćila da su lomili cilindričnu bravu, a onda je otključavali i ulazili u stanove. "Ostvarili su obilježja 27 kaznenih djela protiv imovine, od čega 20 teških krađa i sedam teških krađa u pokušaju kada iz stanova u koje su provalili nisu ništa otuđili", priopćili su iz policije.

Policija je detaljno opisala kako su strani državljani krali. Prvo je policija u Splitu imala prijave za devet provala u stanove, a zatim dubrovačka policija njih sedam. Dvojica su nakon toga napustila Dubrovačko-neretvansku županiju, a onda su se prekjučer ondje opet vratili i počinili četiri nova kaznena djela. Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da bi mogla biti riječ o istim počiniteljima. Tada su suradnjom sa splitskom policijom pronašli počinitelje.

Uhićeni i privedeni u Makarskoj

Naime, dubrovačka policija identificirala je vozilo kojim su se počinitelji koristili i kojim su krenuli u smjeru Splita. Obavijestili su kolege, a oni su onda vozilo pratili. Otkrili su da dvojac boravi u Makarskoj. 

Zajedničkim radom na terenu policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske, policijskih postaja Omiš i Makarska jučer su pronađeni, uhićeni i dovedeni u službene prostorije policijske postaje Makarska radi provođenja istraživanja.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i vozila koje su koristili. Pronađen je novac, dio ukradenog zlata koje je bilo skriveno u čarapama, a pronađen je i provalnički alat.
  
Nakon dovršenog istraživanja, uz kaznenu prijavu, predani su pritvorskom nadzorniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.