Ukrajina napadala unutar Rusije, potopili im i podmornicu. Zelenski pohvalio vojsku

Foto: EPA, X

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pohvalio je danas svoju vojsku za napade unutar Rusije, nakon što je ukrajinska vojska izvijestila o nekoliko napada, uključujući na aerodrom i naftno skladište. 

"Želio bih zahvaliti svakom našem vojniku i svima koji rade u našoj obrambenoj industriji za napade na ruske aerodrome, rafinerije nafte i logistiku", rekao je u svojoj dnevnoj izjavi.

Kijev je pojačao zračne napade na ruski teritorij te rekao da izvodi udare kao odmazdu za bombardiranja koja Ukrajina trpi otkad je Rusija pokrenula invaziju prije više od dvije godine.

"Svaki ovaj napad približava nas pravednom kraju rata"

"Svaki udar koji precizno odgovara na ruske bombe, koji uništava rusku logistiku, ruske baze, koji otežava okupatoru ostanak na našoj zemlji, svaki takav udar približava pravedan kraj rata", dodao je.

> Ukrajinci objavili snimku: Napali smo aerodrom u Rusiji. Zelenski: To je ispravno

Ranije je izvor iz ukrajinske obrane rekao AFP-u da su dronovi pogodili aerodrom Morozovsk u regiji Rostov, uništivši skladište streljiva.

Ruski dužnosnici nisu se očitovali o tvrdnjama oko uništenog aerodroma, ali lokalni guverner Vasilij Golubev rekao je na Telegramu da su vlasti uvele izvanredno stanje u okrugu Morozovsk.

Izvor iz ukrajinskog obrambenog sektora također je rekao da su njihove snage pogodile skladište goriva u okrugu Kamenski, u regiji Rostov, gdje su ruski dužnosnici ranije izvijestili da je napad dronom izazvao požar na spremnicima nafte.

Ukrajina potopila ponos ruske mornarice

Kasnije su ukrajinske oružane snage rekle da su dan prije potopile podmornicu B-237 Rostov-na-Donu u okupiranom Krimu i uništile četiri lansera projektila.

> Ukrajina: Uništili smo rusku podmornicu i sustav protuzračne obrane S-400

Kijev tijekom rata sve više preuzima odgovornost za udare na teritorij pod kontrolom Rusije. Zelenski traži od saveznika da ukinu ograničenja kako bi Ukrajina mogla koristiti zapadno oružje za napade na teritorij pod ruskom kontrolom.

Još jednom je ponovio da se njegovoj vojsci dopusti da cilja mjesta gdje se nalazi okupator, odakle Rusija napada Ukrajinu, lansira projektile, dronove Shahed, bombe...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.