Ukrajinci: Oborili smo tri aviona. Rusi na Telegramu: Američki Patriot je radio

Foto: EPA

Ukrajinske snage su na južnoj bojišnici oborile tri ruska lovca Su-34, priopćio je zapovjednik zračnih snaga Mikola Oleščuk. "U noći s 21. na 22. prosinca 2023. primili smo poruku od napadača 'Umrite, je**či' na komadu oborenog drona Shahed sa serijskim slovom Y", napisao je u objavi na Telegramu. 

"Super ideja! Evo našeg odgovora! Danas su na južnom frontu oborena tri ruska lovca-bombardera Su-34! Vječni let, 'braćo'!" dodao je Oleščuk i zahvalio vojnicima na njihovom radu, prenosi Ukrajinska Pravda. 

Kijev napadnut dronovima

Ubrzo je stigla reakcija na Telegram kanalu Fighter bomber koji je povezan s ruskim zračnim snagama. Čini se da su Rusi priznali gubitak barem jednog aviona. "Da, prema našim informacijama, bilo je borbenih gubitaka. Razlozi se istražuju i traga se za posadom", poručili su. 

"Svi su evakuirani. Živi i mrtvi... Protuzračni sustav Patriot je radio, prema preliminarnim informacijama", naknadno su se oglasili.

Inače, ukrajinski glavni grad Kijev bio je izložen masovnom napadu ruskih bespilotnih letjelica rano jutros, a gradonačelnik Vitalij Kličko i drugi dužnosnici izvijestili su o napadima na više stambenih četvrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.