Ukrajinka s kćeri i majkom pobjegla od rata. Sad radi kao pedijatrica u Čazmi

Foto: Grad Čazma

Čazma je nakon tri i pol godine dobila stalnog pedijatra, Ukrajinku Larysu Hrebeniuk, specijalisticu pedijatrije koja je već počela s radom u ordinaciji u kojoj je upisano oko 1500 djece. 

Dr. Hrebeniuk u Hrvatsku je stigla iz rodnog Zaporižja s kćeri i majkom, bježeći od rata u Ukrajini, a Čazma je postala njihov novi dom, objavio je Grad na službenoj stranici. "Ovdje sam već više od dvije i pol godine, koliko je trajao proces nostrifikacije mojih dokumenata, kako bih mogla raditi kao pedijatar", rekla je dr. Hrebeniuk.

Birala miran grad

U Ukrajini je, navela je, specijalizirala pedijatriju, radila je kao liječnica u školskoj medicini, ali i vodila Odjel za dječju rehabilitaciju. U Čazmi je dosad radila kao liječnica obiteljske medicine, no čim joj je priznata specijalizacija tražila je mjesto gdje može pomoći djeci.

Naglasila je i kako joj je kod izbora grada u kojemu će živjeti s obitelji bilo važno da grad bude miran i pruža stabilnost, a Čazma joj se učinila kao savršen izbor.

Hrebeniuk, koja je već počela s radom u ordinaciji u koju je upisano oko 1500 djece, kaže da su prvi dani s pacijentima bili vrlo pozitivni, da su djeca vesela i puna energije, a roditelji zadovoljni što imaju stalnu pedijatrijsku skrb u Čazmi. U Hrvatskoj je dr. Hrebeniuk uspješno svladala hrvatski jezik, što joj je omogućilo da nastavi raditi u medicini, navodi Grad Čazma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.