Ukrajinski ministar: Rusi gađaju civilne brodove u Odesi. To su teroristički napadi

Foto: EPA

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Andrij Sibiha jučer je osudio ruske raketne napade na dva broda u ukrajinskim južnim lukama kao "namjernu terorističku taktiku".

"U samo dva dana ruski balistički napadi oštetili su dva civilna teretna broda u Odesi...", napisao je Sibiha na X-u. "Ovo je namjerna teroristička taktika. Moramo udružiti snage svih odgovornih država i organizacija kako bismo...osigurali slobodu plovidbe Crnim morem i globalnu sigurnost hrane", dodao je.

Projektil pogodio civilni brod i ubio 60-godišnjeg civila

U napadu balističkim projektilima na lučki grada Odesu na Crnome moru poginuo je 60-godišnji Ukrajinac. Projektil je pogodio civilni brod i ubio 60-godišnjeg Ukrajinca, objavio je jučer na Telegramu vojni guverner južne ukrajinske regije Odesa Oleh Kiper. Ozlijeđeno je pet stranaca, naveo je.

Brod je plovio pod zastavom pacifičke otočne države Palau. Prema vlastima, meta ruskih napada ponovno je bila lučka infrastruktura.

Vlasti su izvijestile da je i u nedjelju navečer tijekom napada ruskih dronova oštećen civilni brod. Dok Ukrajina naglašava da je riječ o civilnim brodovima, rusko ministarstvo obrane tvrdi da su gađali vojne ciljeve.

Rusija tvrdi da civilni brodovi tajno prevoze oružje za rat u Ukrajini. Za to nema dokaza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.