Ukrajinci presreli razgovor ruskog vojnika sa suprugom: "Želiš li znati istinu?"

Screenshot: Facebook

UKRAJINSKA obrambena obavještajna služba je objavila presretnuti razgovor između ruskog vojnika i njegove supruge u kojem se on žali da bi za šest mjeseci ili možda tek za godinu dana mogao otići na godišnji odmor te dodaje kako će veljača biti odlučujući mjesec.

"Kažu da će veljača biti odlučujući mjesec jer oni okupljaju trupe. Mi smo prikupili naše trupe i novu vojnu tehniku, hoholi (ruski pogrdni izraz za Ukrajince – ur.) su također dovukli opremu. Ovaj mjesec će vjerojatno biti odlučujući. Ili ćemo pobijediti ili ćemo zeznuti, a rat će se nastaviti", čuje se kako ruski vojnik govori na objavljenoj snimci. 

"Ostat ćemo ovdje do kraja vojne operacije"

Mobilizirani vojnik također se žali da zapovjedništvo tjera njegovu braću po oružju da potpišu ugovor, prenosi Ukrajinska pravda.

“Rekli su nam da će možda mobilizirane vojnike pustiti na odmor za pola godine ili godinu dana, ali općenito ćemo ostati ovdje do kraja vojne operacije. Ne žele čak ni pustiti nevojničko osoblje. Želiš li znati istinu? Postoji samo jedan način da se vratim kući. Zapravo, postoje dva načina: prvi način je u lijesu, a drugi je na kraju ovog rata. Kad sve prođe, onda se možda i vratim", govori vojnik supruzi.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.