Ukrajinski parlament prihvatio ostavku Kulebe. Zelenski: Treba nam nova energija

Foto: EPA

Ukrajinski parlament prihvatio je danas ostavku ministra vanjskih poslova Dmitra Kulebe jasnom većinom, izvijestili su ukrajinski mediji, i imenovao je njegovog zamjenika, 49-godišnjeg Andrija Sibihu, na tu dužnost. Kuleba je jučer podnio ostavku. Bio je na dužnosti od 2020. i postao je jedan od poznatijih ukrajinskih ministara izvan zemlje jer je neprestano tražio podršku u obrani od ruske invazije.

Diplomat Sibiha je do travnja ove godine bio zamjenik šefa ureda predsjednika Volodimira Zelenskog. Kuleba nije bio nazočan u parlamentu na glasanju. Mediji pišu da će on sada biti zadužen za integraciju Ukrajine u NATO. Ukrajinska državna televizija objavila je da je Zelenski na stranačkom sastanku prozvao Kulebu da nije učinio dovoljno da se osiguraju isporuke oružja.

Zelenski: Treba nam nova energija

Izgleda da će otprilike polovica svih ministarskih mjesta biti pogođena rekonstrukcijom kabineta, a promijenjene su i portfeljske odgovornosti. Zelenski promjene opravdava potrebom za novim početkom. "Danas nam treba nova energija", rekao je.

Njegovi protivnici promjene su okarakterizirali kao kozmetičke i s ciljem odvraćanja pozornosti od neuspjeha na prvoj crti. Problemi s opskrbom energijom nastali kao posljedica ruskog napada također izazivaju frustraciju među stanovništvom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.