UKRAJINA

Ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj: Vi ste obranili svoju zemlju, i mi ćemo svoju

Foto: EPA

UKRAJINSKI veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič zahvalio je Hrvatskom saboru, vladi i hrvatskom narodu na podršci Ukrajini, koja je suočena s ruskom agresijom.

Sabor usvojio Deklaraciju o Ukrajini, Peović jedina bila suzdržana

"Prije svega želio bih zahvaliti Hrvatskom saboru, vladi Republike Hrvatske i hrvatskom narodu na snažnoj podršci Ukrajini", kazao je Kirilič novinarima u Hrvatskom saboru nakon usvajanja Deklaracije o Ukrajini.

Hrvatski sabor većinom od 133 glasa za i jednim suzdržanim usvojio je Deklaraciju o Ukrajini kojom najoštrije osuđuje ničim izazvanu agresiju Rusije na njen suverenitet, teritorijalni integritet i neovisnost. Suzdržana je bila Katarina Peović (Radnička fronta).

Kirilič: Ne trebamo tuđe, ali ne damo svoje

Kirilič je kazao da je Deklaracija snažna poruka podrške Ukrajincima u ovoj vrlo teškoj situaciji. Napomenuo je da je Hrvatska već prošla kroz ono što sada čeka Ukrajinu te zna što znači braniti svoju zemlju.

"Vi ste obranili svoju zemlju, obranit ćemo je i mi. Ne trebamo tuđe, ali ne damo svoje", poručio je ukrajinski veleposlanik. Dodao je da se Ukrajina bori protiv brutalnog imperijalističkog ponašanja Rusije te da je ukrajinska vojska snažna duhom jer brani svoju zemlju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.