Ukrajinski vrhovni zapovjednik i ministar na bojišnici: "Situacija je složena"

Foto: Telegram

Vrhovni zapovjednik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski i ministar obrane Rustem Umerov posjetili su vojna zapovjedništva u blizini crte bojišnice kako bi analizirali bojno polje i ojačali obranu, a Ukrajina je objavila da je prošle godine utrostručila proizvodnju oružja. Kijevska vojska ulaže napore u odbijanje ruskih snaga dok moskovska invazija bilježi svoju drugu obljetnicu.

"Detaljno smo analizirali trenutačnu situaciju i razgovarali o potrebnim daljnjim koracima, prije svega o zaštiti snaga od bespilotnih letjelica i napada zračnim bombama, kao i o jačanju određenih područja fronte", objavio je Sirski na Telegramu uz slike sebe i Umerova na sastanku sa zapovjednicima.

Dodao je da je situacija složena i da zahtijeva stalno praćenje. Nije precizirao kada se posjet dogodio.

Ukrajina lani utrostručila proizvodnju oružja

Ruske snage prošlog su tjedna zauzele strateški važan istočni ukrajinski grad Avdijivku nakon višemjesečne operacije, a vrše pritisak i na nekoliko drugih područja duž crte bojišnice, priopćuju ukrajinske vlasti.

Ministar strateške industrije Oleksandr Kamišin objavio je danas u Kijevu da je Ukrajina prošle godine utrostručila proizvodnju oružja i da 500 tvrtki sada radi u obrambenom sektoru zemlje.

Pojasnio je da ta brojka uključuje 100 državnih i 400 privatnih tvrtki te da Ukrajina ove godine planira "znatno povećati proizvodnju streljiva".

Ministar obrane: 50 posto zapadnog oružja ne stiže na vrijeme

Ukrajinski ministar za digitalne sadržaje Mihajlo Fedorov rekao je da je 90 posto dronova korištenih na bojnom polju protiv ruskih snaga proizvedeno u Ukrajini.

Ministar obrane Umerov rekao je da oko 50 posto zapadnog oružja ne stiže na vrijeme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.