Ultrakatolik Batarelo je silno uzrujan zbog odluke Ustavnog suda, pogledajte

Foto: Hina, Screenshot: Facebook

ČELNI čovjek ultrakatoličke udruge Vigilare Vice John Batarelo u više je navrata komentirao današnju odluku Ustavnog suda prema kojoj gej parovi imaju pravo udomljavati djecu.

Batarelo smatra da je to kršenje Ustava, a da je cilj svega dekonstrukcija obitelji.

"Danas je suspendirana demokracija u Hrvatskoj. Imamo sudsku diktaturu Ustavnog suda koji je uzurpirao zakonodavnu moć i djeluje protuustavno, sve na dekonstrukciju obitelji u Hrvatskoj", napisao je Batarelo na Twitteru.

Nadovezao se i na Facebooku. Tu je, pak, pozvao HDZ da donese zakon da udomljavati mogu samo bračni parovi. Štoviše, javno je prozvao Kovača, Stiera i Penavu, kao Plenkovićeve oponente, da se izjasne oko toga. Drugim riječima, Batarelo traži da udomitelji više ne mogu biti pojedinci, već isključivo osobe koje su u bračnoj zajednici.

"Nakon ovog teškog udarca Ustavnog suda nad parlamentarnom demokracijom ajmo vidjeti je li "demokršćanska" stranka HDZ, želi spasiti demokraciju, zaštitite djecu i obraniti katoličke vrjednote? Kako?

Neka pod žurnim postupkom donesu novi Zakon o udomljavanju djece gdje će samo moći udomljavati bračni parovi.

Na taj način se anulira odluka Ustavnog suda, spasi demokracija i zaštite djeca.

Ako neće Plenković i njegova ekipa, onda neka se javno očituju protivnička ekipa Kovač-Stier-Penava. Čekamo i promatramo (hoćete li i ovdje sve izdati kao s Istanbulskom konvencijom?)", napisao je Batarelo na Facebooku.

Vigilare se još ranije izjasnio o ovakvoj odluci Ustavnog suda.

"Odlukom kojom dopušta istospolnom paru/parovima sudjelovanje u procesu udomljavanja djece u Hrvatskoj, Ustavni sud je djelovao protupravno. To se prije svega odnosi na Zakon o udomiteljstvu protiv čijih je odredaba djelovao, premda nije naložio njegovo ukidanje i donošenje novog zakona.

USUD je time prešao svoje ovlasti, narušio čitav pravni sustav Republike Hrvatske i suspendirao vladavinu prava, uzurpiravši ovlasti Hrvatskog sabora kao najvišeg zakonodavnog tijela u Hrvatskoj.

Spomenuta odluka suda protiv je interesa i dobrobiti djece. Centri za socijalnu skrb trebali bi i u nastavku ovog procesa postupati prema odredbama postojećeg Zakona o udomiteljstvu i ne izručivati djecu u nepovoljno emocionalno i društveno okruženje, oduzimajući im pravo na majku i oca, tj. udomitelje različitog spola.

Ovo je još jedan korak prema revolucionarnoj dekonstrukciji obitelji i moralnih vrijednosti u Hrvatskoj", stoji u objavi Vigilarea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.