Umirovljena interventna policajka fizički napala bivše kolege u Puli, ne ide u zatvor

Ilustracija: Srecko Niketic/PIXSELL

OPĆINSKI sud u Puli nepravomoćno je osudio umirovljenu interventnu policajku S. T. T. (32) zbog pokušaja prisile prema policijskim službenicima. Optuženoj 32-godišnjakinji je izrečena uvjetna kazna od deset mjeseci zatvora, što znači da neće morati odslužiti navedenu kaznu ako u roku od dvije godine od dana pravomoćnosti presude ponovno ne počini kazneno djelo.

Bivša policajka je 31. siječnja 2020. godine oko 22.30 ispred pulskog kafića Mimoza narušavala javni red i mir, zbog čega je pozvana policija. Međutim, ona je odbila dati policijskim službenicima na uvid osobnu iskaznicu i nastavila je s narušavanjem javnog reda i mira, piše Glas Istre.

Udarila policajca u trbuh

Dvojica policijskih službenika su je pokušali odvesti u postaju radi utvrđivanja identiteta i obavljanja obavijesnog razgovora, ali ona je pokušala pobjeći biciklom s mjesta događaja. Policajci su morali nad njom primijeniti sredstva prisile. Jedan od službenika krenuo je prema njoj s namjerom da je uhvati za lijevu ruku, ali ona je zamahnula desnom nogom prema njegovoj glavi. 

Kad se policijski službenik izmaknuo, ona ga je udarila u donji dio trbuha. Zatim ju je drugi policajac pokušao onesposobiti, ali ona se nastavila opirati te su oboje pali na tlo. Bivša policajka je i na tlu nastavila pružati otpor mašući rukama i nogama. S obzirom na to da je pokušavala ustati, jedan policajac ju je uhvatio za noge, dok joj je drugi pokušavao staviti lisice.

Ipak, zbog pruženog otpora nisu joj uspjeli vezati ruke pa su morali primijeniti zahvat "gušenja". Tek su joj tada napokon uspjeli staviti lisice. Prilikom postupanja prema bivšoj interventnoj policajki oba su policajca zadobila lakše tjelesne ozljede.

Izjavila kako nije bila pod utjecajem alkohola

Okrivljena je u siječnju ove godine izjavila kako se osjeća krivom za pokušaj kaznenog djela prisile, izrazila je kajanje i spremnost da prihvati odgovornost. Istaknula je kako tijekom incidenta nije bila pod utjecajem alkohola, ali je navela kako tog dana nije uzela redovnu terapiju antidepresiva. Ipak, tvrdila je da je bila svjesna događaja oko sebe te nije sporila svoju ubrojivost u vrijeme počinjenja nedjela.

Zamjenik pulskog općinskog državnog odvjetnika na raspravi je predložio da se primjeni institut ublažavanja kazne zbog toga što nakon spomenutog događaja nije više prijavljivana ili osuđivana. Okrivljena je bila suglasna s tim prijedlogom, pa je sud u konačnici i presudio onako kako je predložilo državno odvjetništvo.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.