Umrla i trinaesta žrtva psihijatra u vojnoj bazi u Teksasu

JEDINI osumnjičeni za krvavi pohod u vojnoj bazi Fort Hood u Teksasu, prema službenim informacijama, trenutno je 39-godišnji vojni psihijatar i bojnik američke vojske, dr. Nidal Malik Hasan, koji je musliman. U napadu je ubijeno 12 osoba, a 31 je ranjena. Do pokolja je došlo oko 13.30 sati prema lokalnom vremenu, u dvorani u kojoj vojnici treniraju.

Prije nekoliko sati američki mediji objavili su kako je preminula i trinaesta žrtva stradala u pokolju.

> Masakr u vojnoj bazi u Teksasu: Najmanje 12 mrtvih i 30 ranjenih

Suprotno prvim objavama američkih medija, policija i vojska su demantirale da je ubojica također mrtav - zaradio je nekoliko policijskih metaka, ali je preživio te je nakon pružene mu liječničke pomoći pritvoren.

Obitelj ubojice šokirana pokoljem: Volimo SAD i ponosni smo što ovdje živimo

Hasanova obitelj šokirana je pokoljem. Izrazili su svoju sućut obiteljima žrtava. Hasanov rođak Nader Hasan je naveo kako Nidalova obitelj nije znala što je planirao. Napomenuo je kako obitelj voli SAD i ponosna je što živi u toj zemlji.

Federalne vlasti su izvijestile kako unatoč svom jordanskom podrijetlu Hasan nikad nije putovao van granica SAD-a, u kojem je rođen.

"Muslimani imaju pravo dići oružje na agresore"

Ipak, neki od Hasanovih prijatelja i kolega iz vojske otkrivaju kako je Hasan posljednjih mjeseci često izražavao svoje nezadovoljstvo američkom politikom i miješanjem SAD-a u ratove u Afganistanu i Iraku. Često se tako s kolegama navodno znao sukobiti zbog svojih tvrdnji da "tamošnji muslimani imaju pravo dići oružje na agresore".

Fort Hood je najveća američka vojna baza. U njoj je stacionirano oko 40.000 vojnika. Nalazi se u blizini grada Killeena u Teksasu. Vojnici iz te baze mahom se šalju na ratišta u Iraku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.