Umro je general Željko Dvekar

Screenshot: Kolinda TV

Umirovljeni general Željko Dvekar preminuo je u 57. godini nakon borbe s teškom bolesti.

Sućut obitelji uputio je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

"Poštovana obitelji, s iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti brigadnog generala Hrvatske vojske Željka Dvekara, potpredsjednika Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije i predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Varaždinske županije.

Pamtit ćemo ga kao istinskog domoljuba, koji je ostavio neizbrisivi trag dajući doprinos obrani Domovine i pobjedi u pravednome Domovinskom ratu - na čemu smo mu zauvijek zahvalni.

Kao vijećnik Županijske skupštine general Dvekar svojim predanim radom dao je neizmjerni doprinos razvoju Varaždinske županije. U ovim teškim trenucima za vašu obitelj primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja u ime HDZ-a i u moje osobno ime", napisao je Plenković.

Stričak: Bio si mi oslonac i uzor

Sućut je izrazio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak (HDZ).

"Generale, dragi prijatelju, sa strepnjom smo pratili tvoju bitku protiv bolesti i nadali se da ćeš i nju uspjeti pobijediti. Smatrali smo da netko tko je prošao ratišta od istočne Slavonije do Knina, pa i brojna u BiH, to može. Da to može netko tko se među prvima uključio u obranu Domovine i od vojnika dogurao do generala, a sve činove zaradio na bojištu. Ali čovjek snuje, Bog određuje.

Imao sam čast i privilegiju da zajedno gradimo bolju i uspješniju domovinu Hrvatsku. Kao vijećnik Županijske skupštine Varaždinske županije, potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a uvijek si se i svugdje zalagao za svoje Varaždinske Toplice. Uvijek prvi, baš kao i u Domovinskom ratu.

Kao što si bio oslonac svojim "Kunama" i "Pumama" tijekom rata, tako si bio oslonac i meni, kao uzor hrabrosti, čestitosti i odlučnosti. Generale, nedostaješ.

Tvojoj obitelji, supruzi, kćeri, sinu, majci, ratnim kolegama, rodbini i prijateljima izražavam iskrenu sućut.

Počivao u miru Božjem", napisao je Stričak.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.