Upravi za granicu RH dodjeljuje se pola milijuna eura iz Fonda za unutarnju sigurnost

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

UPRAVI za granicu Ravnateljstva policije dodjeljuje se ukupno 522 tisuće eura iz Fonda za unutarnju sigurnost, za nabavu ručnih rendgenskih skenera za pronalaženje skrivenih predmeta i osoba te ručnih uređaja za provjeru autentičnosti putnih isprava, priopćeno je u petak.

Financijska sredstva dodijeljena su u okviru Fonda za unutarnju sigurnost - Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, objavio je MUP RH.

Granični prijelazi za promet putnika i roba opremljeni skenerima

U sklopu projekta ''Nabava ručnih rendgenskih skenera za pronalaženje skrivenih predmeta i osoba'' dodijeljeno je 400 tisuća eura. Skenerima će se opremiti hrvatski granični prijelazi za promet putnika i roba na vanjskoj granici.

Nakon provedene obuke, korištenjem ručnih rendgenskih skenera za pronalaženje skrivenih predmeta i osoba efikasnije će se suzbijati krijumčarenje u prijevoznim sredstvima, čime će se pridonijeti suzbijanju prekograničnog kriminaliteta i povećanju unutarnje sigurnosti svih država članica Europske unije, navedeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Uređaji za provjeri autentičnosti isprava

Donesena je i Odluka o financiranju projekta ''Nabava ručnih uređaja za provjeru autentičnosti putnih isprava'' te je potpisan Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava iz Fonda za unutarnju sigurnost, ukupne vrijednosti 122.000 eura.

Ručni uređaji za provjeru autentičnosti isprava svakodnevno će se koristiti na graničnim prijelazima prilikom provjere putnih i ostalih isprava.

Korištenjem sličnih uređaja do sada su postizani odlični rezultati u otkrivanju krivotvorina te se s nabavom novih uređaja očekuje još veća učinkovitost granične policije, objavio je MUP RH na svojim internetskim stranicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.