USKOK optužio Čubelića i još dvojicu. Nabavljali kokain, imali kriptirane telefone...

Foto: Dalmacija Danas/MUP

USKOK je, nakon istrage, podigao optužnicu pred Županijskim sudom u Splitu protiv trojice hrvatskih državljana rođenih 1987., 1986. i 2000. godine. Jedan od njih je Josip Čubelić koji je sredinom travnja prošle godine ranjen u napadu na Skalicama, a druga dvojicasu Ivica Ković i Vinko Živanović. Tereti ih se za kaznena djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Prema optužnici, prvookrivljeni Čubelić je od 6. travnja 2021. do 25. svibnja 2023. organizirao zajedničko djelovanje s ostalim okrivljenicima i najmanje tri nepoznate osobe radi kontinuirane nabave i prodaje kokaina, koristeći kriptirane telefone. Prvookrivljeni je dogovarao nabavu kokaina s nepoznatom osobom te je zadavao naloge drugookrivljenom da dogovara nabave po 500 grama kokaina. Drugookrivljeni je organizirao vozače za primopredaju droge, koju je preuzimao prvookrivljeni i plaćao za isporuku.

Nakon preuzimanja, prvookrivljeni je drogu nosio u stan u Podstrani, iznajmljen na ime trećeokrivljenog, gdje su zajedno miješali drogu s punilima i povećavali joj masu. Droga je potom bila pakirana u manje paketiće za daljnju prodaju.

Okrivljenici su tako nabavili najmanje jedan kilogram kokaina visoke čistoće, kojem su dodali 900 grama punila i prodali ga, ostvarivši zaradu od najmanje 201.738,67 eura. Također su nabavili još 500 grama kokaina, no nisu ga uspjeli pripremiti za prodaju jer je policija 25. svibnja 2023. kod trećeokrivljenog pronašla i oduzela tu drogu.

USKOK je predložio produljenje istražnog zatvora za dvojicu okrivljenika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.