UZNEMIRUJUĆE Tuča ubila i rode. Nisu se sklonile, štitile su mlade u gnijezdu

Foto: Animalex/Facebook

Jako olujno nevrijeme praćeno kišom i tučom koje je jučer uzrokovalo veliku materijalnu štetu u pojedinim županijama, imalo je i kobne posljedice za mnoge životinje. Tako su u Slavoniji uslijed tuče stradale divlje životinje, od kojih najviše rode, javlja Radio Banovina

Rode su uslijed tuče štitile svoje mlade i gnijezdo, zbog čega se nisu imale gdje skloniti.

Na području Slavonije nema prihvatilišta za divlje životinje. Zasad jedino prihvatilište za divlje životinje ima Grad Zagreb, u sklopu azila Dumovec. Zbog velikog broja unesrećenih roda, javlja se problem s njihovim prijevozom do Zagreba.

Animalex moli građane za pomoć

Iz nadležne Udruge za pravnu zaštitu životinja ANIMALEX mole građane koji su se susreli s unesrećenom rodom neka putem komunalnog redarstva grada ili općine pokušaju na svojem području zbrinuti rodu, a ako to nije moguće, neka se komunicira pomoć s Dumovcem.

Iz udruge poručuju kako je dosad svaka jedinica lokalne samouprave trebala imati rješenje za zbrinjavanje unesrećenih divljih životinja na svojem području. Također ističu kako treba imati na umu da tuča može padati i više puta godišnje te da ona nije jedina vremena nepogoda i situacija u kojoj će divlje životinje trebati medicinsku pomoć.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.