Varaždinske vlasti napravile glupu grešku u donošenju proračuna, sad su je ispravili

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Grad Varaždin, odnosno varaždinskog Gradsko vijeće, u srijedu je na sjednici ispravilo nomotehničku grešku koja se dogodila nedavno prilikom donošenja Gradskog proračuna za ovu godinu, na što je upozorilo Ministarstvo financija, zatraživši ispravku.

Privremena gradska pročelnica za financije, Tamara Strelec, rekla je da je prilikom pripreme došlo do nenamjerne pogreške, odnosno da je naveden krivi članak Zakona o proračunu, što je naknadno primijetilo Ministarstvo financija koje je zatražilo ispravku.

Oporba kritizirala da ovo pokazuje svu nesposobnost gradske vlasti

"Riječ je samo o ispravci uvodnog dijela proračuna, znači samo o nomotehničkoj grešci", rekao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj. 

"Ne radi se o ispravku sadržajnog proračuna, previše se tu potencira. Riječ je samo o pogrešci stručnih službi u članku u kojem su se pozivali na Zakon o proračunu. To je rutinska greška koja je sada ispravljena", pojasnio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Inače, greška u donošenju varaždinskog gradskog proračuna već ranije naišla je na kritike dijela oporbe, odnosno Nezavisne liste Ivana Čehoka i HDZ-a. Oni smatraju kako se u tome "vidi sva nesposobnost aktualne gradske vlasti" u Varaždinu i ističu da se takav propust još nikada nije dogodio u radu gradske uprave.

Jedna od točaka dnevnog reda koja je izazvala dosta interesa je oko mjesnih odbora, budući da je dosadašnjem sazivu istekao mandat i postavilo se pitanje novih izbora. Dio oporbe nezadovoljan je što se odmah po isteku mandata nisu sazvali izbori na toj razini, dok je gradonačelnik Bosilj to objasnio što su u isto vrijeme okončani izvanredni izbori za Gradsko vijeće.

"Htjeli smo ljude odmoriti malo od izbora. Osim toga, u to vrijeme još nije bilo konstituirano novo Gradsko vijeće koje treba donijeti odluku o izborima", argumenti su Bosilja.

Njegov zamjenik Marković napomenuo je da se ne ukidaju naselja, već sazivi mjesnih odbora.

Kako bi netko ipak zastupao gradska naselja, Marković je najavio moguću objavu javnog natječaja za imenovanje povjerenika, ako dođe do ukidanja mjesnih odbora. Gradsko vijeće na sjednici je samo prihvatilo, odnosno potvrdilo činjenicu da je dosadašnjem sazivu odnosno članovima mjesnih odbora istekao mandat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.