Varteks jučer nastavio s proizvodnjom. "Trgovine rade, ostvarujemo prihod"

Screenshot: HRT/HTV

Iako je Trgovački sud u Varaždinu 19. srpnja otvorio stečaj Varteksa, tekstilna tvrtka ipak je nastavila s proizvodnjom. Trgovine su otvorene, a jučer je s radom započeo i proizvodni pogon. 

"S jučerašnjim danom započeli smo proizvodnju odjeće za jesen-zimu 24/25. Konačno smo uspjeli zadovoljiti sve uvjete da bi se proizvodnja mogla odvijati", potvrdio je za HRT Tomislav Đuričin, stečajni upravitelj Varteksa.

"Zaposlenici dolaze sekvencijalno, danas 30, do kraja tjedna 50, i idući oko 130 ljudi u proizvodnji", naveo je. Stečaj bi mogao pružiti novu nadu u budućnost tvrtke. Upravo je za danas zakazano ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.

Otvaranje stečaja predložio predsjednik Uprave

"Na ročištu bi se trebalo utvrditi kolika su dugovanja Varteksa u stečaju. Nakon toga izvješće u kojem će vjerovnici odlučiti o daljnjem tijeku stečajnog postupka", rekao je Đuričin. Dio prodavača je zadržao posao. 

"Vjerujem da se proizvodnja može odvijati, da može biti profitabilna, samo ne u obimu kao što je prije bilo. Trgovine rade cijelo vrijeme, ostvarujemo prihod", istaknuo je Đuričin. 

Otvaranje stečaja uslijedilo je nakon što je Trgovački sud u Varaždinu zaprimio prijedlog predsjednika Uprave Varteksa Karla Kopreka za otvaranje stečaja u kojem se kao stečajni razlog navodilo više neizvršenih osnova za plaćanje u razdoblju dužem od 60 dana i neisplata tri uzastopne plaće. 

Istovremeno s prijedlogom za otvaranje stečaja bila je objavljena potvrda Financijske agencije (Fina) o blokadi računa i novčanih sredstava ovršenika po kojoj su bila evidentirana 64 dana neprekidne blokade Varteksa, odnosno 68 dana blokade u prethodnih šest mjeseci s ukupnim neizvršenim osnovama za plaćanje od 2.246.670 eura.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.