Vatrogasac koji je stradao u vrućoj rastopljenoj plastici prebačen u Zagreb

Foto: Davor Javorovic/Pixsell

"Ozlijeđenog vatrogasca čeka dugotrajno liječenje. On je u kritičnom stanju i ima po život opasne ozljede. Operiran je jučer, jutros je ponovo išao u operacijsku dvoranu i odmah nakon toga je u pratnji anesteziologa transportiran u KBC Sestre milosrdnice, tamo je nacionalni centar za opekline.

S obzirom na to da se radi o mlađem bolesniku, mi se nadamo da će on to preživjeti. 50 posto su opečene površine, to će se tek vidjeti u sljedećim danima kako će biti...", rekla je osječka doktorica za N1 o stanju vatrogasca koji je stradao jučer ujutro tijekom gašenja požara u Dravi International. Osim njega još su dva vatrogasca lakše ozlijeđena.

Radi se, kako doznaje Index, o našičkom vatrogascu Marijanu G., poznatijem po nadimku Dudy. 

"Dudy naš, drž se, virujem i svi virujemo da ćeš se izvući... Misli i molitve su s tobom", poruka je koja je objavljena uz sliku na Facebook stranici Vatrogasci - 193. 

Dudy naš drž se, virujem i svi virujemo da ćeš se izvući.... Misli i molitve su s tobom ❤️

Objavljuje Vatrogasci - 193Srijeda, 4. listopada 2023.

"Plastika je tekla kao lava"

"Tekuća plastika je tekla kao lava. Mi se učimo, sve one strategije koje smo učili nisu koristile, morali smo druge neke strategije naučiti. Ova topljena plastika ugrožavala je i cijevi i kamione, morali smo jako paziti na tekuću plastiku koja nas je palila ispod nas, a nismo ni znali. Upravo je to bio jedan pod razloga da je kolega, pozdravljam ga sada, stradao u tekućoj plastici.

Danas će ga prevesti u Zagreb, nadam se da je stabilno i da će put proteći u redu", rekao je za HRT jutros glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice OBŽ Zoran Pakšec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.