Vatrogasci izvukli ozlijeđenog mornara iz mora: Nisu nas zvali, čuli smo zapomaganje

Foto: Index

U MALOM Lošinju dogodila se nesreća s trajektom Lastovo. Policija javlja da su poginula tri Jadrolinijina mornara, a jedan je teško ozlijeđen. Teška nesreća se dogodila oko 15:30 u trajektnom pristaništu u Malome Lošinju kad je pala ulazna rampa trajekta Lastovo te prikliještila mornare Jadrolinije.

>> IZ MINUTE U MINUTU

Zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Mali Lošinj Danijel Crnović opisao je što se dogodilo.

"Nisu nas zvali na intervenciju jer smo i sami čuli zapomaganje. Dogodilo se sve na oko 200 metara od nas. Odmah smo priskočili u pomoć i izvadili smo jednog unesrećenog iz mora. Bio je živ, povrijeđeni su mu rame i kuk. Vjerujem da će ga prevesti u bolnicu", rekao je Crnović za Danas.hr.

Priopćenjem se oglasila i Jadrolinija.

"U velikoj žalosti moramo priopćiti kako se danas u luci Mali Lošinj dogodila nesreća u kojoj su, prema prvim informacijama, poginula dva pomorca Jadrolinije s broda Lastovo, dok je jedan teško ozlijeđen. Brod Lastovo održava državnu trajektnu liniju Zadar (Gaženica) - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj te je u trenutku nesreće brod bio vezan u Malom Lošinju. Izražavamo iskrenu sućut obitelji stradalih pomoraca, Jadrolinija je duboko potresena ovim nesretnim događajem", stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.