Veliki Maestro pred finalnom partiturom

"VIŠE SE ničega ne sjećam te ostajem kod ranijeg iskaza", kazala je danas svjedokinja Vesna Čižmar na zagrebačkom Županijskom sudu u slučaju "Veliki maestro", a koja je još prije mjesec dana na suđenju optužila policajce da su joj na saslušanju prijetili i tjerali je da izmišlja i opisuje kako bi se moglo manipulirati ponudama u privatizacijama.

U srijedu obrane

Današnjim dodatnim svjedočenjem Čižmar suđenje za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) primaknulo se samom kraju, a danas su predočeni i posljednji dokazi. Za dva dana, odnosno u srijedu, osam optuženih počet će iznositi svoje obrane. 

Podsjetimo, akcija Maestro je obuhvatila ukupno 10 osoba. Postupak "veliki Maestro" je obuhvatio potpredsjednike HFP-a Josipa Matanovića i Roberta Pešu, šefa Službe prodaje nekretnina HFP-a Igora Petlevskog, višeg savjetnika Službi prodaje nekretnina HFP-a Darka Mrkonjića, zagrebačkog odvjetnika Juraja Parazajdera, odvjetnicu iz Buja Asju Piplović, njenog zagrebačkog suradnika Mladena Jandričeka te osječkog poduzetnika i izvanrednog profesora na tamošnjem Ekonomskom fakultetu Manu Medića. Treba naglasiti kako se na  izdvojenom postupku "mali Maestro" sudilo bivšem potpredsjedniku HFP-a Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću. Obojica su nepravomoćno oslobođena svih optužbi.

Odbili suočavanje pouzdanika

Recimo i to kako je danas sudsko vijeće odbilo niz novih dokaza od strane obrane. Među zahjtevima obrane bilo je i suočavanje dvojice USKOK-ovih pouzdanika i bivšeg zadarskog župana Ive Grbića te ispitivanje navodnih ruskih investitora koji su bili zainteresirani za ciglanu Nin.

M.M.
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.