Obrat u slučaju obitelji Vukić: Deložacija nije smjela biti provedena, odvjetnik Vukićevih najavio kaznenu prijavu!

OBRAT u slučaju obitelji Vukić! Boškarija gradnja, slovenskog vlasnika Blaža Sotlara koji je kuću obitelji Vukić kupio na dražbi zbog poreznog duga, uopće više nije vlasnik te nekretnine jer ju je u veljači prodao. Tina Vukić kaže kako je prije nekoliko dana saznala tu informaciju i provjerila na sudu te da u vlasničkom listu stoji kako je vlasnica nekretnine Slovenka Uršula Kos.

"Što znači da ni prva deložacija, niti druga deložacija nisu smjele biti provedene budući da je zahtjev za našu deložaciju zatražio Blaž Sotlar koji više nije vlasnik ove nekretnine. Isti je od nas cijelo vrijeme također tražio 90 000 eura da ponovno otkupimo našu kuću iako ju je već prodao navedenoj Slovenki za iznos od 300 000 kuna", ističe Tina Vukić.

"Više ne znamo što bi dalje!"

"Mi više ne znamo što dalje", kaže kćer Vukićevih i proziva hrvatsko pravosuđe.

"Budući da je ovdje napravljeno niz nezakonitosti na našem slučaju, tražimo ispitivanje zakonitosti od samog početka cijelog predmeta. Tražimo rušenje i vraćanje predmeta na početak jer ovo što s nama rade je već cirkus. Ovo više normalan čovjek ne može izdržati", poručuje Tina Vukić. Iako zatečeni novim saznanjima, Vukići se i dalje trude prikupiti sredstva za otkup te je dosad prikupljeno oko 120 tisuća kuna.

"Nakon one brutalne deložacije, mnoga su nam se vrata otvorila, ljudi su zaista na našoj strani jer su uvidjeli veliku nepravdu koja nam je nanesena, ali evo došlo je do jednog preokreta, koji se tiče pravnog dijela i sada čekamo reakciju hrvatskog pravosuđa i svih odgovornih institucija koje su nas i dovele u ovu situaciju", poručila je kćer Vukićevih.

Odvjetnik Vukićevih najavio kaznenu prijavu protiv Sotlara


Odvjetnik Zvonimir Hodak koji pro bono zastupa obitelj Vukić kaže kako će protiv Blaža Sotlara podnijeti kaznenu prijavu zbog prijevare.

"Jer je pokušao prodati objekt čiji vlasnik nije bio za 90 000 eura obitelji Vukić, lažno se predstavljajući kao vlasnik. Zasad, nova vlasnica gospođa Kos treba ponovno pokrenuti ovršni postupak iz početka, a mi ćemo već vidjeti koje ćemo formalno-pravno prigovore podnijeti u tom slučaju, koje proceduralne zakonske odredbe nam stoje na raspolaganju da tu stvar pokušamo okrenuti u korist obitelji Vukić", poručio je Hodak.

Hodak dodaje kako razmišljaju o podnošenju prijave i Državno sudbenom vijeću protiv sutkinje koja je deložirala obitelj Vukić, iako Blaž Sotlar više nije bio vlasnik, a koja je propustila to provjeriti u zemljišnim knjigama.

Brutalna deložacija poništena, obitelj i dalje prikuplja novac

Podsjećamo, u deset sati prijepodne 8. studenog izvršena je deložacija deveteročlane obitelji Vukić iz Arbanasa. Pokušali su je spriječiti pripadnici građanskih udruga i građani, no nisu uspjeli. Interventni policajci su članove obitelji i aktiviste jednog po jednog trpali u "maricu". Jedna od udruga koja je sudjelovala u akciji je i "Živi zid", čiji su članovi bili među privedenima i razmišljaju o tužbama protiv onih koji su sudjelovali u njihovom lišavanju slobode.

Policija je navela da je ukupno privela 21 prosvjednika "zbog zanemarivanja zapovijedi policajaca u provođenju zakonite sudske odluke te zbog pružanja pasivnog otpora". Tijekom jutra dvije je žene odvela Hitna pomoć; Tinu Vukić kojoj je pozlilo, a specijalci su je primili za ruke i noge i odnijeli na stranu, te prijateljicu obitelji Vukić koja je pala i udarila glavom te bila u nesvijesti. Nakon izlaska iz kuće Miro Vukić okupljenima je kazao kako im preostaje pučka kuhinja i prenoćište.

Istoga dana deložacija je poništena, a obitelji Vukić je, u dogovoru sa sudskim ovršiteljem, dopušten ostanak u njoj idućih dvadesetak dana. Ovršitelj je napravio proceduralne propuste potrebne za deložaciju pa tako s njim nije došao bravar, a nije osigurao niti prijevoz i smještaj za stvari obitelji Vukić koje su iznesene iz kuće. Vukići su tako poslijepodne vraćeni u svoj dom, a ovršitelj će dobiti novu priliku za deložaciju.

Obitelj Vukić za otkup kuće mora prikupiti 90.000 eura, a dosad su prikupili 120.000 kuna.

Ukoliko želite pomoći obitelji Vukić, humanitarni doprinos možete uplatiti na sljedeći žiro račun:

Primatelj: Ante Vukić

žiro račun u Erste banci: 2402006-3102384442,
model uplate: 00,
poziv na broj 310238442,
svrha uplate: Pomoć obitelji Vukić.

Za uplate iz inozemstva, podaci su sljedeći:

Erste & Steiermarkische Bank d.d.
51000 Rijeka, Jadranski trg 3a
Žiro račun banke: 2402006-1031232160
Croatia

S.W.I.F.T.: ESBCHR22

Ime i prezime: Ante Vukić
Broj računa: 3102384442
IBAN: HR1924020063102384442

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.