Veliki sukobi izbjeglica i migranata na makedonskoj granici, u neredima poginuo jedan muškarac

Foto: Hina

JEDAN muškarac je smrtno stradao, a najmanje dvoje je ozlijeđeno u sukobima između izbjeglica i migranata na grčko-makedonskoj granici gdje makedonske vlasti propuštaju samo ljude iz zemalja pogođenih ratom, javlja agencija Beta.

Čovjek koji je stradao najvjerojatnije je Marokanac, a poginuo je nakon što ga je stresla struja na jednom vagonu na kojeg se popeo. Jedna grupa Marokanaca je uzela tijelo nastradalog i iz protesta krenula prema granici, ali ih je grčka policija zaustavila suzavcem.

Migranti kojima makedonske vlasti brane ulazak jučer su iz protesta postavili blokadu na putu čime sprečavaju bilo koga da prođe dalje. Za izradu blokade koristili su sve što im je došlo pod ruku, a zbog njih ne mogu proći ni ljuidi iz Sirije, Afganistana i Iraka koje makedonske vlasti propuštaju s obzirom da u njihovim zemljama bjesni rat.

Zbog toga situacija na makedonsko-grčkoj granici je konstantno napeta, a dolazi do povremenih sukoba u prvom redu između Iranaca i Pakistanaca s jedne i Afganistanaca s druge strane.

Preko 5.000 ljudi raznih nacionalnosti trenutno se nalazi u graničnom području. Makedonija je 19. studenog uvela restrikcije u propuštanju migranata po nacionalnostima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.