VIDEO Armenac u Berlinu se autom zabio u ljude. Ubio učiteljicu, ranjeno 14 učenika

Screenshot: Twitter

NJEMAČKA policija identificirala je muškarca koji se automobilom zabio u gomilu ljudi u popularnoj trgovačkoj četvrti u Berlinu i pritom usmrtio nastavnicu te ozlijedio četrnaestoro njezinih učenika.

Napadač je njemačko-armenski 29-godišnjak koji se vozilom zabio u izlog trgovine. Prolaznici su ga zadržali i predali vlastima.

 

Djeca su bila na izletu

Bilo je nejasno radi li se o nesreći ili namjernom činu, a sve se zbilo u ulici blizu crkve cara Wilhelma, oštećene u Drugom svjetskom ratu, koja predstavlja jednu od najpoznatijih znamenitosti njemačkog glavnog grada, poručeno je iz policije.

Vatrogasna služba ranije je rekla da je desetak osoba ozlijeđeno, a šestero u smrtnoj opasnosti. Policija je kasnije rekla da je među ozlijeđenima četrnaestero učenika.

Učiteljica je vodila razred učenika tinejdžera iz malog grada Bad Arolsena u središnjoj njemačkoj pokrajini Hessen, rekao je glasnogovornik pokrajine. To vjerojatno znači da je riječ o 16- ili 17-godišnjacima.

"Prerano je za spekulacije"

Službenici su porekli navode njemačkih novina Bild da je vozač u vozilu ostavio pismo priznanja. Istražitelji su ondje pronašli postere o Turskoj, koja ima problematične odnose s Armenijom. "Ništa zasad nismo raščistili", rekla je gradonačelnica Berlina Franziska Giffey novinarima na mjestu događaja.

"Prerano je za spekulacije" o tome što je izazvalo incident, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova na redovnoj tiskovnoj konferenciji u Berlinu. Istražitelji pokušavaju doznati je li riječ o namjernom napadu ili nesreći s medicinskim uzrokom, rekao je glasnogovornik policije ranije, dodavši da je vozaču pružena neka vrsta medicinske skrbi nakon sudara.

Napad se dogodio u blizini McDonald'sa

Novine Bild objavile su fotografiju zadržanog vozača, koji nosi žuti pulover, hlače za trčanje i crvene tenisice. Mjesto nesreće, u trgovačkoj ulici blizu restorana McDonald's, zatvoreno je. Obližnji kompleks Europa Center je kasnije evakuiran u slučaju da je automobil sadržavao eksploziv, poručeno je iz policije.

Incident je oživio sjećanje na 2016. godinu, kada je Anis Amri, Tunižanin s islamističkim vezama, u istom području Berlina oteo kamion, ubio vozača i zabio se u gomilu na božićnom sajmu te ubio dodatnih 11 ljudi. Amri je zatim pobjegao u Italiju, gdje ga je ubila policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.