Biden: Ostajem kandidat i ponovno ću pobijediti

Screenshot: YouTube

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da će nastaviti svoju kampanju u utrci za predsjednika te da će poraziti Donalda Trumpa, u svom najnovijem javnom nastupu. Nakon katastrofalnog izdanja u zadnjoj debati s Trumpom, ne prestaju se postavljati pitanja o tome hoće li američki predsjednik odustati od utrke.

Na skupu u Wisconsinu, 81-godišnji predsjednik priznao je svoj katastrofalni nastup u prošlotjednoj debati na CNN-u. "Od tada se puno spekulira. Što će Joe učiniti? Evo mog odgovora. Ostajem kandidat i ponovno ću pobijediti", rekao je Biden okupljenima u Madisonu, prenosi BBC.

17-minutni govor bio energičniji od lošeg nastupa na debati

To je bilo njegovo najnovije obećanje da će ostati u utrci dok pokušava smiriti političku krizu koja je eskalirala posljednjih dana.

Sedamnaestominutni govor, koji je bio energičniji od njegovog lošeg nastupa na debati, dolazi u kritičnom trenutku za njegovu kampanju. Donati i demokratski saveznici važu hoće li ga podržati ili će mu okrenuti leđa. 

Dok je izlazio na pozornicu, Biden je prošao pokraj glasača koji je držao natpis "Predaj baklju, Joe". Drugi glasač, koji je stajao ispred dvorane, držao je natpis na kojem je pisalo: "Spasi svoju ostavštinu, odustani!". 

"Jesam li bio prestar da stvorim 15 milijuna radnih mjesta?"

"Čujem sve te priče koje govore da sam prestar", rekao je Biden na skupu, prije nego što je istaknuo svoje uspjehe u Bijeloj kući. 

"Jesam li bio prestar da stvorim 15 milijuna radnih mjesta? Jesam li bio prestar da otpišem studentski dug za pet milijuna Amerikanaca? Mislite li da sam prestar da pobijedim Donalda Trumpa", pitao je publiku koja je glasno odgovorila - "ne".

Trumpa je opisao golemom količinom kriminala u jednoj osobi.

Biden za katastrofu na debati jučer okrivio jet lag

Biden je jučer priznao da je pogriješio u debati, a za svoj loš nastup okrivio je jet lag, rekavši da mu gust raspored putovanja nije omogućio dovoljno odmora prije debate. "Nisam poslušao svoje ljude... i onda sam skoro zaspao na pozornici", rekao je. 

Na skupu u Wisconsinu, više Bidenovih pristaša reklo je za BBC News da podržavaju njegovu kandidaturu za reizbor i da ih ne brine debakl na debati.

"Nisam zabrinuta za njegovo zdravlje. Mislim da može izdržati do izbora i dalje", rekla je osnovnoškolska učiteljica, 56-godišnja Susan Shotliff.

"Trump je izrekao gomilu laži. Kako je to gore od onoga što je Biden učinio?"

Neki su rekli da, iako se Biden mučio s riječima, više bi se trebalo fokusirati na njegovog republikanskog suparnika. "Tijekom debate, Trump je izgovorio gomilu laži. Kako je to gore od onoga što je Biden učinio?" rekao je 67-godišnji Greg Hovel.

Drugi su izrazili veću zabrinutost. "Htio sam iz prve ruke vidjeti kakav je, njegove manire, njegovu energiju", rekao je Thomas Leffler, zdravstven istraživač iz Madisona. "Zabrinut sam za njegovu sposobnost da pobijedi Trumpa."

"Kako stari, mislim da će to postajati sve veći problem. Ali glasat ću za plave bez obzira na sve", rekao je za BBC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.