VIDEO Bivša manekenka: Trump me seksualno zlostavljao, upoznao me preko Epsteina

Foto/screenshot: Profimedia/NBC

Bivši američki predsjednik Donald Trump optužen je za seksualno zlostavljanje manekenke koju je upoznao preko Jeffreyja Epsteina tijekom 1990-ih, otkrio je list Guardian.

Prema navodima dnevnika, ovaj se navodni napad dogodio u Trump Toweru u New Yorku početkom 1993. godine, a Stacey Williams kaže da je republikanskom milijarderu otišla na poziv američkog financijera Jeffreyja Epsteina.

"Dirao me, bila sam jako uznemirena"

Kada je stigla, Donald Trump navodno ju je povukao prema sebi, dirajući njezine grudi, kao i struk i stražnjicu. Priznala je i da je bila "jako uznemirena" i tvrdi da joj se tada učinilo da je vidjela Donalda Trumpa kako se smiješi Jeffreyju Epsteinu.

Epstein, financijer s moćnim ekonomskim i političkim mrežama u Sjedinjenim Državama i inozemstvu, i sam je bio optužen za seksualno zlostavljanje i silovanje mladih djevojaka, no njegovo samoubojstvo vješanjem u zatvoru u New Yorku u kolovozu 2019. ugasilo je javnu akciju protiv njega.

"Osjećala sam se odvratno"

Williams kaže da je Trump 1993. poslao njenom agentu razglednicu preko kurira te da je na razglednici pogled iz zraka na Mar-a-Lago, njegovu rezidenciju i odmaralište u Palm Beachu. Razglednicu je pokazala novinarima Guardiana. Na poleđini razglednice rukom je napisano: "Stacey - vaš dom daleko od doma. S ljubavlju, Donald."

Williams je rekla da su ona i Epstein nakon navodnog incidenta napustili Trump Tower te da je počela osjećati da se Epstein ljuti na nju.

"Jeffrey i ja smo otišli, on me nije pogledao niti mi se obratio, a ja sam osjetila kako kipi od bijesa. Na ulici me izgrdio i pitao me: 'Zašto si mu dopustila da to učini?' Osjećala sam se odvratno i bila sam potpuno zbunjena", kazala je.

Ona i Epstein ubrzo su se rastali. Williams kaže da nije znala ništa o njegovom obrascu seksualnog zlostavljanja, što se kasnije saznalo. Epstein se danas smatra jednim od najgorih i najpoznatijih pedofila u modernoj povijesti.

"Ideja da se to čudovište vrati u Bijelu kuću je moja najgora noćna mora"

Prema Guardianu, Stacey Williams (56) otkrila je to tijekom internetskog razgovora sa skupinom pod nazivom Survivors for Kamala, koja sebe opisuje kao koaliciju preživjelih žrtava seksualnog napada, a koja podržava demokratsku kandidatkinju na izborima.

"Ideja da se ovo čudovište vrati u Bijelu kuću moja je najgora noćna mora", rekla je Williams, koja tvrdi da se nakon ovog navodnog napada osjećala poniženo, smatrajući da je bila žrtva "bolesne igre" bivšeg američkog predsjednika i Epsteina.

Naznačila je da je nekoliko mjeseci kasnije primila razglednicu koju je potpisao Donald Trump. Godine 2023. porota građanskog suda u New Yorku proglasila je bivšeg predsjednika odgovornim za "seksualni napad" 1996. godine na bivšu novinarku E. Jean Carroll.

"Namjerno sam postala anonimna"

Upitana je li razmišljala o istupanju u prošlosti, jer su druge žene iznosile optužbe protiv Trumpa, Williams je rekla da je željela izbjeći negativnu pozornost ili riskirati reakciju s kojom su se suočile mnoge druge preživjele.

"Napustila sam posao. Namjerno sam nestala jer volim biti anonimna i volim svoj život kao obične građanke. Zatim sam gledala što se dogodilo ženama koje su izašle sa svjedočanstvima u javnost. Trpjele su užasne uvrede. Pomisao da to učinim, pogotovo kao majka, jednostavno nije bila moguća", rekla je za Guardian.

Trumpov stožer odbacuje optužbe

Karoline Leavitt, tajnica za tisak kampanje Donalda Trumpa, dala je izjavu u kojoj je opovrgnula optužbe.

"Ove optužbe, koje je iznijela bivša aktivistica Baracka Obame i koje su objavljene na poziv kampanje Kamale Harris dva tjedna prije izbora, nedvosmisleno su lažne. Očito je da su ovu lažnu priču izmislili Harris i njezin izborni stožer", rekla je Leavitt.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.