VIDEO Britanski zastupnik nokautirao čovjeka na ulici

Screenshot: Sky News

Mike Amesbury izbačen je iz Laburističke stranke nakon što je udario muškarca na ulici, što je zabilježila nadzorna kamera.

"Mike Amesbury pomaže policiji u Cheshireu u istrazi nakon incidenta koji se dogodio u petak navečer. Dok je istraga u tijeku, Amesbury je administrativno suspendiran iz članstva u Laburističkoj stranci", izjavio je glasnogovornik Laburističke stranke.

Nova snimka, objavljena danas poslijepodne, prikazuje zastupnika iz Runcorna i Helsbyja kako udara muškarca, koji potom pada na pod, prije nego što ga je još nekoliko puta udario. Troje prolaznika zatim je prišlo i interveniralo između dvojice muškaraca.

"55-godišnji muškarac ispitan je u policiji u vezi s ovim incidentom. Naknadno je pušten dok traje daljnja istraga", kratko su rekli iz policije.

"Mike Amesbury mora odgovoriti na pitanja o svom ponašanju i ispravno je da se to temeljito istraži", rekao je glasnogovornik Konzervativne stranke.

Jučer objavljena prva snimka

Prva snimka, koja se jučer proširila društvenim mrežama, prikazuje Amesburyja kako viče na muškarca koji leži na podu, govoreći: "Nikad mi više nećeš prijetiti."

Amesbury je pokazao prema muškarcu i dodao: "Da, ja sam zastupnik, da, to sam ja, i nikad više nećeš prijetiti zastupniku, zar ne?"

Amesbury je jučer rekao kako se osjećao "ugroženim na ulici nakon večernjeg izlaska s prijateljima" te je dodao da je "sam kontaktirao policiju u Cheshireu kako bi prijavio što se dogodilo tijekom ovog incidenta".

"Ne bih dalje javno komentirao, ali ću, naravno, surađivati s policijom ako bude potrebno", dodao je.

Policija je ranije izjavila da su službenici pozvani u subotu u 2:48 zbog dojave o napadu na Main Streetu u Frodshamu.

Laburistička stranka je prethodno izjavila kako je svjesna incidenta i da će Amesbury, koji je zastupnik od 2017. godine, "surađivati u istrazi" koju provodi policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.