VIDEO Bunjac se umalo potukao sa živozidašem: "Nikad nećeš vidjeti EU parlament"

Foto, Video: Čitatelj Indexa

NA ADRESU redakcije stigla nam je snimka obračuna među članovima Živog zida. Snimka nam je stigla neposredno nakon presice Ivana Vilibora Sinčića na kojoj je objavljeno kako je Branimir Bunjac suspendiran.

>> Sinčić ide u Europski parlament, suspendirao je Bunjca

Pogledajte snimku:

"Nikad nećeš vidjeti Europarlament"

Mail u kojem se nalazila snimka naslovljen je "bunjac_30.05.19.", iz čega se može pretpostaviti da je nastala 30. svibnja ove godine. Prema dostupnim podacima, upravo su se tih dana živozidaši pokušali dogovoriti koga će poslati u Bruxelles.

Na snimci se može vidjeti kako Branimir Bunjac viče na Dominika Vuletića, člana Živog zida kojeg je Sinčić na maloprijašnjoj presici proglasio međunarodnim tajnikom. Također, u prostoriji su Sinčić, kao i Tihomir Lukanić.

Bunjac se unosi Vuletiću u lice.

Vuletić mu više puta ponavlja "Što hoćeš, što hoćeš?", a Bunjac mu na odlasku poručuje kako nikad neće vidjeti Europarlament.

Pokušali smo kontaktirati Bunjca i zamoliti ga da nam razjasni što se događa na snimci, međutim poklopio nam je slušalicu.

Sudeći po tajmingu slanja snimke medijima, logično je za pretpostaviti da se radi o unutarstranačkom obračunu.

Suspenzija Bunjca

Podsjetimo, Ivan Vilibor Sinčić je na presici u zagrebačkom Zrinjevcu objavio kako on ide u Europski parlament. Također, obavijestio je medije kako je suspendirao Branimira Bunjca jer Tihomiru Lukaniću nije htio prepustiti mjesto u Bruxellesu.

"Gospodin Bunjac već tjedan dana odbija postupiti po dogovoru. Višestruko smo razgovarali. Suspenzija na snagu stupa sutra, donesena je prije nekoliko sati", rekao je Sinčić.

Međutim, čini se kako Bunjac uopće nije znao da je suspendiran. 

Bunjac ne zna za suspenziju

Nazvali smo ga nakon Sinčićeve presice i zamolili ga za komentar odluke o suspenziji.

Nije znao da je suspendiran.

"Šta stvarno? Kad je to bilo?" upitao nas je.

Objasnili smo mu što se maloprije dogodilo.

"Šetam psa, ne znam", zbunjen je bio Bunjac.

Zamolili smo ga za komentar novonastale situacije.

"Razmišljat ću o tome kad prošećem psa pa ću vas nazvati", poručio je suspendirani živozidaš. 

"Nečasno postupanje"

"Svi smo se jednoglasno složili da Bunjac mora dati mandat Tihomiru Lukaniću. On to nije nažalost učinio i pozivam ga treći put da poštuje predizborni dogovor", rekao je Sinčić na presici.

"Disciplinska komisija se pokreće i ona može donijeti četiri mogućnosti - opomena, zabrana kandidiranja, imenovanja i isključenje iz stranke", kaže šef Živog zida i dodaje da nema govora o raskolu, nego o jednom čovjeku koji nečasno postupa.

Istaknuo je i da je stranka u reorganizaciji. 

"Kolega Tihomir Lukanić bit će politički tajnik, kolega Dominik Vuletić bit će međunarodni tajnik, kolega Toni Šunjić bit će novi glavni tajnik, kolega Denis Martinić će biti voditelj ureda u Bruxellesu, a kolega Damjan Vucelić bit će moja zamjena u Saboru dok se ova situacija ne razriješi", pojasnio je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.