Video: Cisco Systems najavio revolucionarni novi router



CISCO Systems, jedan od najvećih svjetskih prodavača mrežne i komunikacijske tehnologije, najavio je novu seriju routera koji će biti sposobni nositi se s nevjerojatno velikom količinom internet prometa.

Ciscov router CRS-3 moći će se nositi s 322 terabita po sekundi podataka, što je tri puta veće od svog prethodnika, routera CRS-1. Tvrtka je u svojoj objavi novinama rekla kako to znači da bi cijeli sadržaj američke Kongresne knjižnice mogao biti skinut za jednu sekundu, a svaki film ikad snimljen mogao bi biti skinut za manje od četiri minute.


Cisco je najavio kako je CRS-3 u fazi testiranja na terenu, a da će početna cijena za router kretati od 90.000 dolara, a za cijelu obitelj CRS routera tvrtka je dosad potrošila 1.6 milijardi dolara.

Jedan terabit je tisuću gigabita, što je mjerna jedinica na koju su potrošači navikli. No, mrežni promet u temeljnim mrežama mjeri se puno većim jedinicama, kao što su petabiti (tisuću terabita) zatabiti (milijun petabita) ili jotabiti (tisuću zetabita), budući da temeljne mreže prenose puno više podataka.

Internet kompanije i prodavači telekomunikacijskih usluga pokušavaju se prilagoditi toj ogromnoj količini podataka koji se danas prenose internetom. Zetabitovi su postali mjerna jedinica prije nekoliko godina, a danas se promet već mjeri u jotabitovima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.