VIDEO Detonacije u Rusiji. Ukrajina: Pogodili smo skladište oružja iz Sjeverne Koreje

Screenshot: X

Ruski Telegram kanal Astra izvijestio je da je tijekom noći napadnuto skladište oružja u Brjanskoj oblasti. Ruske vlasti potvrdile su kako je u okrugu Karačevski u Brjanskoj oblasti zabilježena izvanredna situacija zbog detonacija eksplozivnih objekata. 

 

Na društvenim mrežama pojavile su se snimke na kojima se čuju detonacije i vidi požar u daljini. Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga preuzeo je odgovornost za napad, naglasivši kako je pogođeno skladište na kojem se nalazi streljivo iz Sjeverne Koreje. 

Rusi: Oborili smo 47 dronova

"Prema dostupnim informacijama, raketno i topničko streljivo, uključujući ono koje je stiglo iz Sjeverne Koreje, kao i navođene zračne bombe, bile su pohranjene na području skladišta", priopćili su Ukrajinci. Dodali su kako je dio streljiva stajao na otvorenom, pod vedrim nebom. 

 

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je ukupno 47 ukrajinskih bespilotnih letjelica oboreno tijekom noći, uključujući 24 u Brjanskoj oblasti. Ukrajinci tvrde da gađanje ruskog vojnog arsenala stvara ozbiljne logističke poteškoće za rusku vojsku i značajno slabi ruske ofenzivne sposobnosti.

Gađani i ciljevi u Ukrajini

Ukrajinska Odesa je u međuvremenu pretrpjela još jedan napad dronom u kojem je pet ljudi ranjeno, a jedna stambena zgrada oštećena, rekao je guverner te regije na jugu Ukrajine.

Oleh Kiper dodaje da je uslijed napada izbio požar u nedovršenoj zgradi, oštećeni su prozori i fasada na deveterokatnici te razbijeni prozori na medicinskoj ustanovi.

Tijekom noći je, kako tvrdi Ukrajina, oboren 21 od 22 ruska drona. Na središnju regiju Poltavu je Rusija lansirala tri balistička projektila. U napadu je oštećeno industrijsko postrojenje, no nema žrtava ni štete na civilnoj infrastrukturi, izvijestio je guverner Filip Pronin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.