VIDEO Eksplozija na pumpi u Čečeniji, ima mrtvih. Kadirov: Kaznit ću odgovorne

Screenshot: X

Četvero ljudi, među njima dvoje djece, poginulo je u eksploziji koja se dogodila na benzinskoj crpki u glavnome gradu Čečenije Groznom, objavilo je rusko ministarstvo za izvanredne situacije. Vlasti su izvijestile da je na benzinskoj crpki eksplodirao spremnik goriva, što je rezultiralo požarom, a pritom je i ozlijeđeno pet osoba.

Ramzan Kadirov, čečenski čelnik, kazao je da je stanje pod njegovim nadzorom te da će odgovorni za eksploziju biti privedeni pravdi, no nije objavio više pojedinosti. Informacije je objavilo rusko ministarstvo za izvanredne situacije na Telegramu, precizirajući da je požar pod kontrolom. 

U videosnimkama incidenta, koje su objavili ruski mediji, no AFP ih ne može potvrditi, vidi se velika vatrena kugla. Ovakve su nesreće česte u Rusiji, obično zbog zbog kršenja sigurnosnih standarda ili zbog dotrajalih objekata.

Krajem rujna u eksploziji na benzinskoj crpki u Dagestanu poginulo je 13, a ozlijeđeno oko deset osoba. U kolovozu 2023. u Dagestanu je u sličnoj nesreći u predgrađu glavnoga grada regije Mahačkali smrtno stradalo 37 osoba, a ranjeno ih je 119. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.