VIDEO Filipović na presici pokazivao na hrvatsku zastavu na odijelu: To nije šminka

Foto: Index

MINISTAR gospodarstva Davor Filipović obratio se medijima nakon sjednice vlade.

 

"Prošli ste me tjedan pitali jesam li bio pod pritiskom. To nije važno jer kada se odlučite baviti politikom, stalno ste izloženi nekim pritiscima i ako niste u stanju to nositi, onda se politikom ne trebate baviti.

Međutim brojne interesne grupacije ne prezaju od načina kako postići svoje ciljeve, ali svatko tko se bavi politikom treba se znati time nositi.

Protekla tri tjedna u medijskom prostoru mogli ste vidjeti brojne neistine, brojne spinove, čak i blaćenje na osobnoj razini, a sve kako bi netko zaradio milijun, 10 milijuna ili 100 milijuna eura, i to na račun hrvatskih građana.

Ova ovdje značka koju nosim na odijelu nije radi šminke, nego zato jer tu leži moja lojalnost i ne postoji pritisak koji će me zaustaviti u obrani hrvatskih interesa i obrani hrvatskih građana. Ne postoje politički poeni koji su mi važniji od toga da štitim interese Hrvatske od predatora koji misle da je Hrvatska njihov bankomat. Ne pada mi na pamet govoriti nešto medijima, svi mediji imaju pravo pisati što god žele i trebaju pisati. Ne pada mi na pamet uređivati medije, da se ne bi krivo shvatilo..."

"Mogli ste u medijskim prostorima vidjeti svakakve natpise: Filipović uništava Petrokemiju, napadi oko dokapitalizacije HEP-a. E pa ja sam sve dokumente koji se odnose na HEP potpisao tjedan dana prije nego je krenulo granatiranje u medijima mene i mojih najbližih suradnika.

Također napadaju se cijelo vrijeme moji najbliži suradnici i Lovčević i Bojanović, i jedan i drugi su ljudi koji su došli iz biznisa, i jedan i drugi imaju svoje ime i prezime, imaju znanje i imali su plaće puno veće prije nego što su došli raditi u Ministarstvo te rade zajedno sa mnom u interesu hrvatske države i hrvatskih građana.

Ono što problem postaje određenim interesnim skupinama je to što sam ja neovisan, što je Jurica Lovrinčević neovisan, što je Hrvoje Bujanović neovisan, prema tome neće nas nikakve prozivke, nikakvo blaćenje zaustaviti da i dalje radimo u interesu hrvatskih građana i na tome ćemo ustrajati.

Ministre, dali ste dramatičnu izjavu, tko su ti predatori koje spominjete?

Ovo je konstatacija činjenica svega onoga što se događalo u proteklom razdoblju, svaka odluka koja se donosi u okviru Ministarstva nevezano o čemu se radi, sve to sa sobom vuče nekakve milijune, to su jako velike odluke, a postoje oni koji žele imati što veće profite. Vrlo lako vi možete zaključiti o kome se radi.

Ja vas svejedno pitam, tko su ti ljudi?

Evo sad sam vam rekao kako stvari funkcioniraju, mislim da je to sasvim jasno...

Pritišće li vas PPD radi HERA-e?

Novinari su Filipovića pitali i o novoj metodologiji Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) o izračunu cijena plina, odnosno hoće li vlada eventualne razlike koje bi pogodile opskrbljivače nadoknaditi.

Filipović je rekao kako je HERA u postupku donošenja nove metodologije, a u tijeku je razdoblje eventualnih žalbi i pravnih procedura, a nakon što se ono završi, Ministarstvo će "sagledati cijelu situaciju i djelovati na način da sustav funkcionira".

Na pitanje hoće li biti nadoknađivanja eventualnih razlika opskrbljivačima, kazao je da će se sve uzeti u obzir.

"Kad HERA završi svoj dio posla, oni su neovisni regulator, onda ćemo i mi pristupiti analizi. Neće biti nikakvih problema", rekao je. 

"Hera je u postupku donošenja nove metodologije, mislim da je objavljena u Narodnim novinama, sada postoji određeni period eventualnih žalbi. Kad Hera završi svoj dio posla, onda ćemo i mi pristupiti jednoj analizi, neće biti nikakvih problema. 

Svi dokumenti će biti uskoro objavljeni", rekao je Filipović.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.