Video: Fritzl opet skrivao lice pred kamerama i "okrvavljenim" prosvjednicima

DRUGI je dan suđenja austrijskom monstrumu Josefu Fritzlu. Čovjek koji je tražio da mu se u zatvor donese hidratantna krema protiv bora, kako bi na sudu izgledao "lijepo i njegovano", i danas je svoje lice krio iza plavog fascikla. Glasnogovornik suda u Sankt Pöltenu jučer je objasnio kako u Austriji svaki optuženik ima pravo sa sobom ponijeti osobne dokumente i kako je Fritzl to pravo iskoristio uzevši fascikl iza kojeg je sakrio lice.

> Elisabeth Fritzl je rađala među štakorima, bez pomoći i lijekova

> Video - "Skrivanje pred licem pravde": Uplašeni i nervozni Fritzl priznao samo dio krivnje

> Fritzl: I mene su zlostavljali kao dijete

> Fritzl na slobodi već za šest i pol godina?!

Gledanje potresnog iskaza "u malim dozama"

Suci i porota danas nastavljaju s gledanjem video iskaza Fritzlove kćeri Elisabeth. Franz Cutka, potpredsjednik suda, ranije je rekao kako se iskaz pregledava "u malim dozama" zbog šokantnih i brutalnih detalja koje Elisabeth iznosi o svom 24-godišnjem zatočeništvu.

Suđenje se odvija pod jakim mjerama sigurnosti. Zabranjeno je nadlijetanje sudnice, a prije današnjeg ročišta su sudnicu pretražili osiguranje i psi tragači, kako bi austrijske vlasti bile sigurne da nema postavljenih skrivenih kamera. Novinari su ranije upozoreni kako ih zbog objave bilo koje zabranjene informacije, koja bi dodatno mogla naštetiti Elisabeth i djeci, čeka zatvorska kazna u trajanju do šest mjeseci.

Osim brojnih domaćih i inozemnih novinara, pred sudnicom u St. Pöltenu od jučer se okupljaju brojni prosvjednici koji su umrljani crvenom bojom i nose sa sobom lutke koje predstavljaju bebe.

I.M.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.