VIDEO Greta Thunberg prosvjedovala u knjižnici, policajci je istjerali van

Screenshot: X

Švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg je već drugi put u samo tjedan dana bila predmet policijske intervencije. 

Ovaj put se sve odvilo tijekom jučerašnjeg propalestinskog prosvjeda u Stockholmu. Thunberg je bila dio skupine demonstranata koji su postavili šatore unutar knjižnice Sveučilišta u Stockholmu, zahtijevajući da sveučilište prekine svoje veze s izraelskim sveučilištima.

"Studenti su podigli šatore u knjižnici kako bi rekli da im je dosta sudjelovanja u genocidu u Gazi", napisala je Thunberg u objavi na Instagramu. Podijelila je i snimku koja prikazuje policajce kako uklanjaju nju i druge prosvjednike, prenosi Politico.

Prošlog tjedna uhićena u Kopenhagenu

Thunberg je osudila postupke policije. "Nećemo prihvatiti represiju švedske policije nad studentima koji mirno prosvjeduju protiv genocida", naglasila je. Thunberg, aktivistica najpoznatija po svojoj kampanji o klimatskim promjenama, uhićena je u Kopenhagenu prošlog tjedna tijekom propalestinskih prosvjeda.

Kako javljaju švedski mediji, policija u Stockholmu dojavu o prosvjednicima zaprimila jučer u 12:52. Osoblje je smatralo da prosvjednici ometaju rad knjižnice i zahtijevalo je da prosvjeduju vani. U 14:15 policija je počela tjerati prosvjednike koji nisu svojevoljno otišli.

Prema riječima glasnogovornika policije Matsa Erikssona, izbacivanje prosvjednika je protekla mirno. "Devet osoba osumnjičeno je za neposluh policiji. Jedna osoba je uhićena kada je odbila dati svoj identitet", naveo je.

Thunberg već dugo kritizira izraelske postupke. Izraelska vojska ju je u listopadu prošle godine optužila da podržava ljude koji su organizirali upad u Izrael u kojem je poginulo oko 1200 ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.