VIDEO Hajdaš Dončić: SDP će pobjeđivati ljevicom kao Mate Parlov

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Šef SDP-a Siniša Hajdaš Dončić otvorio je konstituirajuću sjednicu Glavnog odbora stranke s uvodnim govorom u kojem je istaknuo trenutačne izazove s kojima se suočavaju građani Hrvatske.

Hajdaš Dončić je kazao da vladajući ne poklanjaju pažnju potrebama običnih ljudi, već se fokusiraju isključivo na privilegiranu skupinu.

 

"Živimo u dvije Hrvatske, u jednoj u kojoj se bori za preživljavanje i svoju djecu i roditelje. Umirovljenici žive teško, nije to pitanje egzistencije nego golog preživljavanja. Roditelji, kada ukazuju na probleme u obrazovnom sustavu, vladajuća kasta ih naziva balvan-revolucijom. Ljudi samo žele živjeti u normalnoj Hrvatskoj", istaknuo je.

"SDP će pobjeđivati ljevicom kao Mate Parlov"

Novi predsjednik SDP-a kritizirao je HDZ zbog poticanja niskih strasti te upotrebom klijentelizma i donacija iz proračuna kako bi osvojili određene slojeve društva.

"Tome se samo SDP može suprotstaviti. Bit ćemo glas građana koji žive na marginama, koji osjećaju nepravdu, kojima nije normalno da, ne samo da je šef HDZ-a bahat, nego se to spušta i na niže razine" dodao je.

Hajdaš Dončić je također spomenuo sličnosti između SDP-a i nekadašnjeg sportaša Mate Parlova, ističući da će stranka nastaviti pobjeđivati "ljevicom", slično kao što je to Parlov činio s lukavošću i hrabrošću.

"Vjerojatno ste, kaže, čuli i užasnu izjavu šefa Jadrolinije - da mu je žao što su poginula tri pomorca i da je to zasjenilo, pazite što, dobar rezultat Jadrolinije. Evo, to je društvo u kojem mi, nažalost, danas živimo, a ja u takvom društvu ne želim živjeti", naglasio je Hajdaš Dončić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.