VIDEO Išli smo vlakom od Zagreba do Zaprešića. Umjesto 20 minuta, vozili smo se 1 sat

Screenshot: Index

GRAĐANI se već godinu dana žale na kašnjenje vlakova, a osobito je to velik problem u prigradskom vlaku na zagrebačkom području kojim brojni građani idu na posao, a učenici u škole. Ne radi se tu o kašnjenju od 5-10 minuta, često je riječ o puno većem kašnjenju, što uzrokuje probleme građanima koji se prevoze vlakovima.

Naime, neki naši čitatelji javljali su nam da su od Zaprešića do Zagreba putovali i više od sat vremena, a jednom prilikom je taj put trajao i dva sata. Dva kolodvora su udaljena oko 15 kilometara.

Indexovi reporteri krenuli su zato jedno jutro vlakom do Zaprešića. Imali su sreće, taj put umjesto 20-ak minuta, trajao je samo oko sat vremena, a pri povratku vlak je također kasnio, na što su upozoreni dok su kupovali kartu.

"Kasne školarci, kasniš na posao, moraš poslodavcu objašnjavati, vlak je u petak kasnio 25 minuta u jednom i u drugom smjeru", rekla nam je jedna putnica dodajući da se to događa zadnje tri godine.

Pogledajte video!

Evo što kaže HŽ

Poslali smo upit i HŽ-u oko kašnjenja, njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

"Zbog radova na obnovi pruge od Zagreb Zapadnog kolodvora do Savskog Marofa trenutačno su na snazi dnevni zatvori na desnom kolosijeku između kolodvora Zagreb Zapadni kolodvor – Zaprešić. Također, zbog sigurnosti radnika i vozila koja se kreću prugom nužno je bilo uvesti i lagane vožnje na spomenutoj dionici.

Sukladno planiranoj dinamici radovi na kolosijeku trebali bi završiti u kolovozu ove godine.

Svjesni smo da radovi, pogotovo oni u prigradskome području, gdje je svakodnevna frekvencija putnika velika, uzrokuju određena kašnjenja, no obnovom postojeće i izgradnjom nove infrastrukture podići će se razina kvalitete željezničke usluge kao i razina sigurnosti, omogućit će se veća brzina vlakova i veća nosivost pruge, a gradsko-prigradski prijevoz putnicima će postati bolji i privlačniji.

Obavijesti o posebnim regulacijama prometa pravodobno se i redovito objavljuju na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture d.o.o. pod Radovi na mreži (www.hzinfra.hr)."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.