VIDEO Izrael objavio snimke: Prvi put smo iskoristili Iron Sting

Screenshot: Twitter

Izraelske zračne snage (IDF) upotrijebile su novi oblik oružja nazvan Iron Sting tijekom napada protiv militanata Hamasa, što je prva zabilježena uporaba ovog preciznog minobacača u borbama.

 

U objavi na X-u, bivšem Twitteru, IDF je podijelio snimku napada koji je izvela komandoska jedinica Maglan te dodao da se radi o oružju koje je "inovativna i precizna minobacačka bomba". Rečeno je da je minobacač gađao Hamasovu "vojnu postaju" korištenu za pokretanje napada na Izrael i da je napad izveden u noći sa subote na nedjelju

General-bojnik Omer Cohen, zapovjednik brigade Maglan, rekao je: "Zahvaljujući preciznosti, ubojitosti i stručnosti boraca, jedinica Maglan u suradnji sa zračnim snagama osujetila je desetke terorista na razne načine, a jedan od njih je precizni Iron Sting."

Novo oružje je prvi put predstavljeno u ožujku 2021., nakon završetka testiranja u južnom Izraelu i početka proizvodnje za IDF.

"Željezni žalac ispunjava potrebe IDF-a, prilagođavajući borbene sposobnosti za borbu s neprijateljima skrivenima unutar civilnih, urbanih okruženja, istovremeno ispunjavajući pravne i moralne standarde koje je postavila Država Izrael", rekao je 2021. tadašnji ministar obrane Benny Gantz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.