Video: Kontroverzni čečenski predsjednik ozbiljno zaprijetio Turskoj

Foto: Instagram

ČEČENSKI predsjednik Ramazan Kadirov na svojem je Instagramu objavio video u kojem upozorava Tursku nakon što su njihove snage oborile ruski ratni avioni kod tursko-sirijske granice, piše Independent.

Vođa Čečenije obično objavljuje snimke na kojima vježba borilačke sportove, no ovaj puta prikazan je kako hoda na traci za trčanje, a ne sebi nosi majicu na kojoj se nalazi grb sa slikom Vladimira Putina, rakete i borbenog aviona.

"Turska će još dugo žaliti zbog onog što je učinila. Oni koji će iskoristiti svaku priliku da razgovaraju o prijateljstvu i suradnji ne smiju se ponašati tako podmuklo", rekao je Kadirov.

Kadirov, inače opisan kao "Ratni kralj Čečenije", ima specifičan ukus, i vrlo bliske odnose s Kremljom. Kućni ljubimci su mu lav i tigar, a poznat je po tome što dijeli novčanice od 1000 rubalja (otprilike 110 kuna) građanima pri putovanju kroz zemlju. Posjeduje i flotu luksuznih automobila.

On je i bivši čečenijski separatistički pobunjenik, koji se borio protiv Rusa, prije nego što je promijenio stranu i postao odan ruskoj strani na početku drugog Čečenskog rata 1999. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.