Video - Kosor kod Stankovića prije šest godina objašnjavala aferu stan: Danas tužba, jučer amnezija

"BILO je to tako davno, da više nije ni istina", narodna je poslovica za koju bi Jadranka Kosor najviše željela da je zakon i neupitna istina. Kako drukčije objasniti njeno objašnjenje od prije šest godina. Tada je gostujući u emisiji HTV-a Nedjeljom u 2 voditelja Aleksandra Stankovića, nemušto pokušala ispričati da je 1995. godine imala stanarsko pravo na stan od 38 četvornih metara, a otkupila je vojni stan koji je imao površinu malo manju od 90 metara kvadratnih i to u istoj ulici u kojoj je dotad živjela.

> Kosor prijeti tužbom: Laži i klevete Stankovića povrijedile su mi dostojanstvo, čast i ugled!

> Čovjek čiji je stan zaposjela premijerka Kosor: Zbog stana su nam prijetili iz MORH-a

> Stanković: Umjesto da pomogne obitelji Drobac, premijerki Kosor važnija povrijeđena taština

Pitanje o stanu, postavio je jedan od studenata novinarstva, a Kosor je tada uporno izbjegavala   direktan odgovor odakle joj stanarsko pravo za taj stan u istoj ulici. Kosor je neuvjerljivo počela objašnjavati kako su ona i bivši suprug radili na Hrvatskom radiju te da je on je prije njihova braka  dobio stanarsko pravo od Hrvatskog radija za stan u Velikoj Gorici.

Kosor: Stan nam je bio premali

"Kada nam se rodio sin, stan nam je bio premali. Tada smo mijenjali stan s jednom gospođom u Ravnicama čiji je stan bio u tadašnjem Vojno-stambenom fondu. I tako sam se onda preselila s Lovrom u ovaj stan i onda sam taj stan mijenjala u okviru tadašnjeg vojno-stambenog fonda za ovaj veći i tada sam se u taj stan uselila i otkupila ga", rekla je tada Kosor u emisiji Nedjeljom u 2.

Na protupitanje kako je moguće da ga je otkupila 1995. godine jer je tada institut stanarskog prava već bio ukinut te da je morala steći pravo na otkup stana, Kosor je bila vrlo energična. Tada nije kao danas zaprijetila sudskim tužbama već je odmah počela ispravljati.

"Ne, ne. Ja sam tada sve učinila u zakonskim rokovima. Možete provjeriti jer postoji pouzdana  dokumentacija", rekla je tada Kosor odgovarajući na pitanje studenta koji je inzistirao na tome da Kosor nije platila porez.

Tada se nije sjećala svih detalja

"Mladi gospodine, tada sam platila sve što se trebalo platiti u ono vrijeme!", rekla je Kosor dodajući da je sve obavila u vrijeme kada je odrađena transakcija za stan.

Tada se u polemiku studenta i Kosor uključio i voditelj Stanković koji je rekao da mu nije jasno da je mogla 1995. godine dobiti stanarsko pravo jer tada taj institut nije postojao.

"Ne, ne. Rekla sam vam kako sam došla do stana i to u okviru vojno-stambenog fonda", bila je uporna Kosor dodajući da će dati svu dokumentaciju na uvid.

"Moram priznati više se ni sjećam svih detalja", rekla je Kosor na što je Stanković rekao da je vrlo upitno da je te godine dobila stanarsko pravo jer ga tada nitko nije mogao dobiti jer to tada nije postojalo. To je moglo biti od prije, rekao je tada Stanković, poentirajući da je imala pravo na 38 kvadrata, ali ne i na gotovo 90 kvadrata koliko taj stan ima.

Jest, nije, ovaj, sigurno

"Da, u okviru... Velim vam, u okviru toga fonda koji više nije vojno-stambeni nego je bio u okviru Ministarstva obrane, gdje je bio i moj stan. Moj stan je bio u okviru Ministarstva obrane. Ja nisam dobila stan od Ministarstva obrane. Ja nisam dobila stan od Ministarstva obrane. Ja sam već, moj stan je već bio u tom, ovaj moj manji stan, je već bio u tom kompleksu", nemušto je odgovorila Kosor.

Valja naglasiti kako je DORH u siječnju, svega dva dana nakon što je premijerka Kosor pozvala institucije da istraže njen slučaj, izdao priopćenje u kojemu stoji da je sve bilo legalno i po zakonu. 

Kosor bez krila

"Iz dostavljene dokumentacije, te na osnovi uvida u spis Državnog pravobraniteljstva Grada Zagreba broj Mu-1003/97, te u spis Državnog odvjetništva Republike Hrvatske broj: M-DO-189/07 u kojem je povodom anonimne predstavke te napisa u medijima izvršena provjera i ocjena postupanja Državnog pravobraniteljstva Grada Zagreba u postupku davanja mišljenja na ugovor o prodaji stana na kojem postoji stanarsko pravo, proizlazi kako je Jadranki Kosor priznato stanarsko pravo na stanu u Zagrebu, Šeferova 4, odlukom Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Stambene komisije, na način i u postupku propisanom Pravilnikom o dodjeli stanova i stambenih kredita Ministarstva obrane te da je Ugovor o prodaji stana sklopljen u skladu s odredbama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo", stoji u priopćenju DORH-a, no ako je i bilo legalno to još uvijek ne znači i da je bilo moralno. A to je upravo ono što danas muči Kosor, koja gradi "imidž anđela". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.