VIDEO Ljevičari zapalili američku zastavu ispred Bijele kuće

Screenshot: Index/Ruptly

PROSVJEDNICI ljevičari zapalili su u četvrtak ispred Bijele kuće američku zastavu i sukobili se s desničarima i pristašama Donalda Trumpa, javlja CNN.

Prosvjedi koji su se pretvorili u nasilne sukobe, održali su se vrlo blizu parka National Mall koji se nalazi ispred Bijele kuće, gdje se okupilo mnoštvo građana kako bi poslušalo govor predsjednika Trumpa i uživalo u vatrometu prilikom proslave Dana nezavisnosti.

Revolucionarna komunistička stranka

Prosvjednici iz američke Revolucionarne komunističke stranke, predvođeni aktivistom Joeyjem Johnsonom, primili su se za ruke, zapalili američku zastavu i povikali: "Amerika nikada nije bila velika." Sigurnosna služba ubrzo je intervenirala i ugasila vatru.

Johnson je prije prosvjeda izjavio da ga organiziraju zato što žele "poručiti ljudima svijeta da postoje ljudi unutar ove zemlje koji djeluju zajedno sa svim ljudima svijeta."

Sukob s desničarskim skupinama

Nakon što je ugašena zastava Johnsonova skupina sukobila se s grupom Trumpovih štovatelja koji su vikali "Trump 2020". Dvije skupine međusobno su se nadglasavale, a povremeno je dolazilo i do nasilnih ispada.

Među prosvjednicima koji su podržavali Trumpa, bila je i krajnje desna skupina Proud Boys (Ponosni dječaci) s izraženim nacionalističkim stavovima.

Sigurnosne službe uhitile su mnoge prosvjednike, uključujući i Johnsona, stavili im lisice i otpratili ih s mjesta prosvjeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.