VIDEO Medvjed u Meksiku upao na piknik i jeo ljudima hranu. Oni se smrznuli

Screenshot: BBC

Gladni crni medvjed prekinuo je piknik obitelji u meksičkom Parku prirode Chipinque u državi Nuevo Leon. Prišao je obitelji koja je sjedila za stolom, popeo se na njega i pojeo im hranu.

Snimka prikazuje životinju koja na stolu jede enchilade i tacose, samo nekoliko centimetara od više ljudi koji su se smrznuli i sjede na mjestu kako ne bi uzrujali medvjeda i potaknuli ga na napad. U jednom trenutku medvjed prilazi vrlo blizu ženi koja je rukama prekrila lice djeteta.

Video objavljen na društvenim mrežama odmah je postao viralan te je prikupio više od 10 milijuna pregleda na TikToku. Na web stranicama parka stoji upozorenje da su bliski susreti s medvjedima postali sve češći. Posjetitelje se upozorava da se medvjede sve češće vidi u parkovima, kvartovima i ulicama područja oko grada Monterreya te je rizik za ljude, ali i za medvjede, sve veći.

Park je također objavio seriju preporuka, u kojima se navodi što činiti, a što ne ako se sretne medvjeda. Jedna od preporuka kaže da se "medvjeda nikad ne treba pokušati snimiti izbliza".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.