VIDEO Neredi u Berlinu. Prosvjednici palili gume na autima i bacali pirotehniku

Screenshot: X

Tisuće ljudi u Njemačkoj okupile su se tijekom vikenda i ponedjeljka na skupovima u povodu godišnjice terorističkog napada Hamasa na Izrael.

U Berlinu su noćas izbili neredi, kada su se prosvjednici okupili kako bi izrazili podršku Palestincima, a manja grupa je napala policiju.

Prosvjednici palili gume na autima

Palili su gume na automobilima i bacali pirotehniku, javlja Bild. Policija je istaknula da su brzo uspjeli staviti situaciju pod kontrolu i uhititi izgrednike.

Prosvjed je održan u etnički mješovitom Kreuzbergu pod sloganom Stop genocidu u Gazi. Prosvjednici su potom krenuli prema Neuköllnu, području s brojnijom arapskom zajednicom, gdje su se dogodili nemiri.

Tijekom vikenda prosvjednici kritizirali njemačke medije

Za vikend je masa marširala ulicom Friedrich u Berlinu i mahala palestinskim i libanonskim zastavama. Prosvjednici su održali i govor te su istaknuli da je policija gušila propalestinske prosvjede godinu dana. Obećali su nastaviti s prosvjedima unatoč pritiscima.

K tome, kritizirali su njemačke medije navodeći da nisu prenijeli istinu. Osim propalestinskih prosvjednika, na ulici su se pojavili i proizraelski prosvjednici koji su mahali izraelskim zastavama. Policija je postavila vozila između te dvije skupine prosvjednika kako ne bi došlo do eskalacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.