VIDEO Nevrijeme iz Slovenije prešlo u Hrvatsku, kod Varaždina padala tuča

Nevrijeme iz Slovenije prešlo je u poslijepodnevnim satima u Varaždinsku županiju. Tuča je padala u Zlogonju, Petrijancu, Virje Otoku, Cestici, Cvetlinu, Vinica Bregu i Gornjem Vratnu, javlja Varaždinski.

Tuča je padala i na granici sa Slovenijom, a čitatelj nam je poslao i fotografiju nevremena kod Varaždina (naslovna fotografija). Čini se da je led u Hrvatskoj mnogo manji od onog koji je padao u Sloveniji. Tamo su navodno zabilježeni komadi od gotovo 10 centimetara.

Tuča je padala i u Međimurskoj županiji, a mjesto Lopatinec je ostalo bez struje. Snimku tuče kod Svetog Martina na Muri objavile su Međimurske Novine.

VIDEO: Tuča u Svetom Martinu na Muri!

Objavljuje Međimurske Novine u Subota, 13. srpnja 2024.

Civilna zaštita: Vjetar rušio stabla, oštećene žice od stuje

Danas iza 17 sati Varaždinsku županiju zahvatilo je nevrijeme uz jak vjetar i mjestimičnu tuču, objavila je Civilna zaštita.

"Županijski centar 112 Varaždin zaprimio je dojave o većem broju srušenih stabala na cesti od naselja Otok Virje prema naselju Virje Križovljansko, u Varaždinu, u naseljima Križance, Svibovec, Motičnjak i Donje Vratno, a u Velikom Lovrečanu oštećene su žice od struje. O svemu su obaviještene nadležne službe koje saniraju posljedice", piše u objavi na Facebooku.

Snažna tuča u Sloveniji

Nad Slovenijom su se danas formirale olujne ćelije koje su se u ranim poslijepodnevnim satima pomaknule prema sjeveroistoku zemlje. Olujni sustav s jakim pljuskovima i udarima vjetra poslijepodne se premjestio u smjeru Slovenske Bistrice i Ptuja. Jake tuče bilo je i u Velenju i Slovenskim Konjicama.

Na Facebooku su objavljene fotografije i snimke tuče koja je danas pala u Ptuju. 

Radio Ptuj je objavio snimku tuče u naselju Kidričevo kod Ptuja.

Pravkar toča v Kidričevem 😞

Objavljuje Radio Ptuj u Subota, 13. srpnja 2024.

U Slovenskoj Bistrici, između Celja i Ptuja, padali su komadi leda promjera i do 10 centimetara, objavio je portal Neurje.si.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.