VIDEO Nina Skočak prema anketama skoro prelazi izborni prag: "Ovo je ogroman uspjeh"

Jedna od najpoznatijih hrvatskih tiktokerica kandidirala se za Europski parlament. Prema izlaznim anketama, blizu je prelaska praga za ulazak u Parlament. Njena lista je osvojila 4.57 posto glasova prema anketama. Službeni rezultati znat će se iza 23 sata.

 


Ona je na izborima predvodila nezavisnu Gen Z listu na kojoj su bili Dorotea Strelec, Jan Mišković, Ante Petrović, Paula Bolfan, Nikola Kožul, Karla Birkić, Martin Orešić, Tena Lavrenčić, Mario Gojević, Ivana Turkalj i Sara Vrban.

> REZULTATI IZLAZNIH ANKETA

> LIVE IZ SVIH STOŽERA

> SVE VIJESTI O EU IZBORIMA PRATITE OVDJE

"Za nas su rezultati izlaznih anketa ogromno iznenađenje. Znali smo da bismo mogli pokupiti određen broj glasova, ali ovo je iznad svih očekivanja.

Mislim da smo, kako sad stvari stoje, pokazali da su mladi zainteresirani za politiku, da mlade zanima Europa, da nas zanimaju europski izbori i da želimo naš glas tamo gdje je stvarno važno.

Nikakvih formalnih financija ni infrastrukture nismo imali i za ove brojke smo zaslužni sami svojom voljom, kreativom i dobrom namjerom.

Mislim, ako rezultati budu kao izlazne ankete i ako se stvarno ispostavi da smo pretekli neke velike stranke i europarlamentarce, onda je to ogroman uspjeh naše liste.

Sramotno je da najveće stranke nisu uopće uključile mlade na svoje liste za parlamentarne izbore za Europski parlament i nadam se da će malo doživjeti potencijal naše liste.

Mi smo jedini kandidati o kojem se izvještavalo u Politicu, u Reutersu i francuskim medijima, tako da mislim da je to dokaz da se, nažalost, neke kvalitetne stvari prvo primijete vani, a onda i kod nas", rekla je Nina Skočak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.