VIDEO Ogromne poplave u Austriji. Neka biračka mjesta su uništena

Foto: X

Nakon jakog nevremena u dijelovima Austrije, pojedina biračka mjesta za izbore za Europski parlament bila su nedostupna ili ih je jako nevrijeme uništilo. To je bio slučaj s biračkim mjestima u južnoj pokrajini Štajerskoj, točnije u selu Deutschfeistritzu s oko 4000 stanovnika sjeverno od Graza, rekle su vlasti novinskoj agenciji APA.

Vlasti su vrlo brzo reagirale i premjestile pogođena biračka mjesta, navodi se u izvješću APA-e. Prema vlastima, ne očekuje se da će to utjecati na izbore. U općinama su postavljeni natpisi gdje se nalaze nova biračka mjesta, a dužnosnici su u velikoj mjeri objavili promjene putem društvenih medija, objavljeno je.

Jako nevrijeme pogodilo je u subotu navečer regiju Štajerske. Bujične poplave oštetile su kuće i odnijele automobile. Rijeka Übelbach izlila se iz korita nakon obilnih padalina, a meteorolozi su izvijestili da je u kratkom razdoblju u regiji palo više od 100 milimetara kiše.

Odron blata pogodio je autocestu kod Graza, koja je zbog gomile zemlje i smeća zatvorena u oba smjera. Snažni vjetrovi uzrokovali su i pad brojnih stabala na ceste, što je dovelo do zatvaranja nekoliko prometnica, rekao je glasnogovornik policije.

Vatrogasne jedinice angažirane su u velikom broju kako bi otklonile štetu, s više od 800 operacija povezanih s olujom samo oko Graza, izvijestio je list Kleine Zeitung. Starački dom u Neudauu u Štajerskoj evakuiran je jer je bio pod vodom. Glasnogovornik civilne zaštite rekao je za APA da je "ukupno 40 ljudi prebačeno na sigurno".

Dok se vrijeme dana isprva smirilo, meteorolozi su upozorili na moguće nove grmljavinske oluje tijekom dana, osobito u regiji zapadnog Tirola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.