KORONAVIRUS U SVIJETU

VIDEO Ovo je prva osoba koja je u Velikoj Britaniji primila cjepivo protiv korone

Foto: EPA

DEVEDESETOGODIŠNJA žena iz Sjeverne Irske postala je prva osoba na svijetu koja je primila cjepivo nastalo u suradnji Pfizera i Biontecha izvan probne faze. 

Margaret Keenan iz Enniskillena rekla je da se osjeća privilegirano zbog toga što je prva primila cjepivo u Sveučilišnoj bolnici u Coventryju. 

"Osjećam se toliko privilegiranom što sam prva osoba cijepljena protiv covida-19, to je najbolji poklon za rođendan koji sam mogla poželjeti. Napokon se mogu radovati druženju s obitelji i prijateljima", rekla je Keenan koja je cjepivo primila u 6:31 po lokalnom vremenu. 

Zaokret u borbi protiv pandemije

Velika Britanija počela je cijepiti svoje stanovništvo protiv covida-19 s cjepivom koje su razvili Pfizer i BioNTech. Prva je zapadna zemlja koja je počela cijepiti stanovništvo, što je pozdravljeno kao odlučujuća prekretnica u savladavanju koronavirusa.

Masovno cijepljenje budi nadu u zaokret u borbi protiv pandemije koja je uzrokovala smrt više od 1,5 milijuna ljudi i slom gospodarstva. Zbog nužnosti skladištenja u ultrahladnim uvjetima i komplicirane logistike uporaba cjepiva zasad je ograničena.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.