VIDEO Ovo je trenutak žestokog ruskog napada na centar Černihiva

Screenshot: Twitter

Danas su Rusi žestoko napali Černihiv, grad na sjeveru Ukrajine. U napadu je ubijeno šestero ljudi, a među mrtvima je i šestogodišnje dijete, izvijestili su ukrajinski dužnosnici.

Projektili su pogodili središte grada i ranili 37 osoba, među kojima je 11 djece. Stanovnicima je rečeno da ostanu u skloništima nakon što se Černihiv našao pod ruskim napadom.

"Neprijatelj je granatirao središte Černihiva. Vjerojatno balistički projektil. Ostanite u skloništima", rekao je guverner regije Vjačeslav Čaus na Telegramu.

Napad se dogodio na jedan od najvećih pravoslavnih praznika, Preobraženje Gospodnje.

Objavljene snimke napada

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji je u Švedskoj na razgovorima, podijelio je video razaranja u Černihivu. Snimku napada na centar grada podijelio je i savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko.

Među zgradama oštećenim u napadu ranije jutros oštećeni su sveučilište i kazalište. Ukrajinski mediji objavili su neslužbene informacije da su proizvođači dronova trebali danas imati izložbu u jednoj od napadnutih zgrada. Kyiv Independent tvrdi da im je informacija o izložbi službeno potvrđena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.