Zastupnik HRAST-a napao Pernara u saboru zbog događaja u Haagu

Foto, Video: Facebook

IVAN Pernar na svom Facebooku je rekao da ga je napao jedan zastupnik vladajuće većine. Nije odmah rekao tko.

>> IZ MINUTE U MINUTU Praljak nakon presude popio otrov? Po njega dolazi helikopter

"Predsjedavajući je odredio stanku. Ono što je najgore, u jednom trenutku je jedan njihov zastupnik fizički išao prema meni. Prijetio mi je i mahao. Zašto? Vjerojatno zato jer HDZ zna da je najodgovorniji za cijelu situaciju. Svi znaju da Ivo Sanader sa splitske rive osuđivao one koji su slali generale u Haag. Međutim, čim je HDZ došao na vlast, sve je generale poslao u Haag. Prema presudi Haškog suda, ne samo da je Tuđman bio kriv za udruženi zločinački pothvat, nego su i ti ljudi ostavljeni na cjedilu. Oni su slušali Tuđmana, a za nagradu što je HDZ napravio? Poslao ih u Haag i dobili su puno godina zatvora", rekao je Pernar.

Potom se opet obratio i novinarima gdje je potvrdio da je došlo do incidenta sa Hrvojem Zekanovićem.

"Glupane glupi, idi se liječiti!", vikao mu je navodno Zekanović i krenuo prema njemu.

Pernar je prepričao što se dogodilo.

"Rekao sam mu: "Udari me, pokaži kakav si". On se nije mogao nositi sa istinom da je HDZ taj koji je priznao ovu presudu, ne može se pomiriti da je HDZ taj koji je poslao te ljude u taj kazamat", rekao je Pernar.

Na kraju se novinarima obratio i HRAST-ov Hrvoje Zekanović koji je dio HDZ-ove većine i priznao da je malo prekardašio.

"Moram priznati da sam reagirao na takav način. Nekim ljudima ništa nije sveto, oni u ovim ključnim trenutkima šire populizam i demagogiju. Oni ne priznaju da je nekima teško, rekao sam mu više puta da malo stane na loptu. Malo sam, moram priznati, prekardašio.

Prije svega morate imati na umu da se radi o jednom ključnom trenutku, Praljak si je pokušao oduzeti život", rekao je Zekanović koji je rekao da je Pernar stalno provocirao.

"Teško mi je govoriti o suicidu, ja sam vjernik. On je bio vojnik od glave do pete, nije priznavao poraz. Njega treba gledati kao vojnika. Ovo je vojnički razumljivo.S ljudske strane, molimo se da nije uspio napraviti ono što je planirao", rekao je Zekanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.