VIDEO Plenković u pobjedničkom govoru: Ovo je zahvala za 12 Rafalea koji čuvaju nebo

Screenshot: Index

Izrazito zadovoljstvo iskazao je predsjednik HDZ-a i nositelj stranačke liste za izbore u Europski parlament (EP) Andrej Plenković u obraćanju stranačkim kolegama po objavi prvih neslužbenih rezultata izbora, rekavši da je osvojenih šest mandata "sjajan uspjeh".

 

"Lijepo je drugi put u samo mjesec i pol dana ponovno dočekati ovako velebnu pobjedu HDZ-a, i na ovim izborima za EP osvojiti čak šest mandata, što je pola od hrvatskih 12 mandata. To je sjajan uspjeh, to je čak za dva mandata više nego na zadnjim izborima za EP koji su održani 2019.", istaknuo je Plenković kojeg su stranačke kolege dočekale frenetičnim višeminutnim pljeskom i uzvicima "pobjeda, pobjeda".

Naveo je i da je od desetak mandata više za Europsku pučku stranku na ovim izborima HDZ "donio" dva. "To je i europska pobjeda koju smo večeras ostvarili", istaknuo je te zahvalio svima koji su izašli na izbore.

Nažalost, izlaznost nije bila onolika "koliku smo priželjkivali", rekao je prokomentiravši podatak o 21 posto birača koji su glasali.

"Učinili smo Hrvatsku boljom"

"Očito da je došlo do zasićenja nakon izbora za Sabor, ali u svakom slučaju ovi izbori, koji se održavaju jednom u pet godina, prilika su da građani kažu što misle hrvatskoj europskoj politici, što misle o strankama koje izlaze pred hrvatski narod sa svojim programima, što misle o ljudima koji su na listama, a mi smo pokazali da smo Hrvatsku učinili boljom i u ekonomskom pogledu i u socijalnom pogledu i pogledu strateških ostvarenja", rekao je.

Šest osvojenih mandata su "na određeni način i nagrada" za, kako je istaknuo, Hrvatsku u šengenskom prostoru, u europskom području, europskom stabilizacijskom mehanizmu, te "zahvala" za Pelješki most, drugu cijev tunela Učka i 12 Rafaela "koji čuvaju hrvatsko nebo", a te su njegove riječi popraćene dugotrajnim pljeskom.

Zahvalio HDZ-ovcima u BiH

"Hvala na svim ovim postignućima koje smo zajednički realizirali. Imamo puno posla, od sutra krećemo dalje i s radom Vlade i Sabora, dat ćemo veliku podršku cijeloj našoj obitelji da i Europska komisija i nove institucije budu takve da Hrvatska bude upravo onakva kako smo rekli u našem programu – snažna i važna, utjecajna", rekao je.

Imamo sjajne ljude, veselim se surađivati s novim zastupnicama i zastupnicima, dodao je te zahvalio na angažmanu svim stranačkim ljudima u Hrvatskoj te u BiH. "Idemo svi skupa dalje, u pobjede. Jedino i uvijek za našu vječnu Hrvatsku", poručio je Plenković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.