VIDEO Pogledajte kako se mlada HDZ-ovka ulizuje Krstičeviću

Screenhot: Sabor TV

SABOR raspravlja o SDP-ovoj interpelaciji o radu vlade zbog fijaska s borbenim avionima. Zastupnici žestoko napadaju Krstičevića i vladu, a HDZ-ovci se na sve načine pokušavaju obraniti. 

"Uputili ste ih i više od onoga što od vas zakon traži"

Između ostalih, ministru obrane se ulizivački obratila mlada HDZ-ova zastupnica Dragica Vranješ.

S obzirom na to da je Index već objavio upute kako vlada naštimava pitanja za premijera i ministre, ovakvi upiti Krstičeviću nisu za čuđenje.

"Ministre, tri stvari bih ovdje željela naglasiti. Gospodin Vidović je jasno ovdje rekao da je ovaj postupak prema odboru za obranu bio transparentniji nego što zakon nalaže. Znači da ste vi uputili odbor i u više od onoga što od vas zakon traži", počela je HDZ-ovka.

"I činjenica je to da odbor i članovi SDP-a, odnosno jedan dio njih su cijeli taj proces hvalili i smatrali ga transparentnim i nisu imali nikakve primjere. Drugi dio članova SDP-a je smatrao da nam uopće ne trebaju. Da nam nabavka zrakoplova uopće ne treba", dodala je. 

"Druga stvar što se tu nameće je da ste vi rekli da nije bilo troška. Vi ste rekli da nije bilo štete, a trošak transparentnog postupka nije šteta pa vas molim da objasnite što znači kada se štedi na transparentnosti i kakav je bio postupak s MIG-ovima 21", zamolila je HDZ-ovka Krstičevića.

Odgovor stranačkoj kolegici

Ministar obrane je ustao, puno je zahvalio na pitanju i započeo sa samohvalom.

"Upravo na ovom procesu ja smatram da je Hrvatska ojačala odnose s državom Izrael. Vi ste vidjeli onaj dio troška o 395 tisuća kuna. On se odnosi na dio putovanja stručne skupine oko pripreme ugovora. Međutim, on se odnosi i na razvoj i unapređenje suradnje s državom Izrael. Iz tog procesa, sada ove godine, po prvi put Hrvatska dobiva zapovjedništvo za kibernetički prostor. Iz tog procesa, Hrvatska vojska dobiva središte za besposadne sustave. Znači, to su konkretni rezultati tog puta i tih posjeta, osim pripreme ugovora. Takva je situacija i što se tiče naših odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama. Kao ministar obrane, dvaput sam bio u Pentagonu, zar mislite da bi ti odnosi bili takvi da nema tih posjeta", završio je svoj odgovor stranačkoj kolegici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.